Senatorul Cristian Resmeritã, foc si parã pe Casa de Pensii!

 

Senatorul Cristian Resmeritã pune presiune pe Casa Nationalã de Pensii pentru recalcularea pensiilor beneficiarilor Legii 221/2018.  Legea nr. 221/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I si II de muncã si ale cãror drepturi la pensie au fost deschise înainte de 01.01.2011, ar fi trebuit sã trebuit sã fie pusã în aplicare începând cu data de 01.10.2018.
Numai cã acest lucru nu s-a întâmplat. Au trecut trei luni peste termenul stabilit, iar zeci de mii de pensionari încã asteaptã sã înceapã recalcularea.  Senatorul Cristian Resmeritã, cel care a fost initiatorul legilor prin care s-a modificat Legea Pensiilor pentru pensionarii mineri care au lucrat în grupele I si II de muncã, astfel încât acestia sã beneficieze de pensii corecte pe mãsura muncii grele pe care au prestat-o, a solicitat Ministrului Muncii  Lia Olguta Vasilescu prin întrebarea adresatã în luna octombrie, sã comunice data la care va începe recalcularea potrivit Legii 221/2018.
Conform rãspunsului cu nr 13849/16.11.2018 primit de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale,  serviciile de asistentã tehnicã  pentru efectuarea recalculãrii se aflã în faza de evaluare tehnicã, însã pensionarii vor primii drepturile retroactiv începând cu data de 01.10.2018 conform legii.
“Voi continua sã fac toate demersurile necesare, astfel încât Casa Nationalã de Pensii sã înceapã în cel mai scurt timp recalcularea pensiilor pentru beneficiarii Legii 221/2018.  Având în vedere cã acestia au o vârstã înaintatã si legea ar fi trebuit sã producã efecte încã de la 1 octombrie”,  a declarat Cristian Resmeritã, senator PSD.
Oficialii Casei Nationale de Pensii sustin cã nu existã un termen pentru emiterea deciziilor de recalculare. Astfel, pensionarii pot sã astepte.
”Dupã cum este deja cunoscut, Legea nr.22112018 este prevãzutã a se aplica într-un interval de 12 luni de la intrarea în vigoare, respectiv în perioada 01.10.2018 – 30.09.2019. Textul de lege nu impune o datã anume pentru emiterea deciziilor de recalculare, respectiv pentru plata noilor drepturi de pensie. Singurele dispozitii obligatorii se referi la: data de la care se acordã noile drepturi pentru toti beneficiarii acestei legi, respectiv 01 octombrie 2018, implicit plata  drepturilor restante cuvenite de la aceastã datã si pânã în luna în care are loc primirea cuantumului majorat; Mentinerea cuantumului cel mai avantajos; Derularea procesului din oficiu, fãrã a fi depuse cereri de  recalculare;  Încheierea procesului de recalculare la data de 30 septembrie 2019”, sustin oficialii CNPP. Peste 10.000 de pensionari din judetul Hunedoara asteaptã sã le fie recalculate  pensiile.
Monika BACIU

7 thoughts on “Senatorul Cristian Resmeritã, foc si parã pe Casa de Pensii!

 • 4 decembrie 2018 at 20:32
  Permalink

  multe legi sau dat si nu sau respectat, dar la cei care au esit din 2011 la ei sa respectat,de ce nu se aplica acealasi calcul pentru toti mineri ,cum ar fi bruturile realizate pe toti ani lucrati , valoare pe ani care ai avut ca grupa ,de exemplu la 20 ani subteran ai 30 de ani,si imparti la 20 ,ca atata este stagiu de cotizare la grupa 1,,, si este si programul facut pe soft,,, asa cu noua lege din 2018 ,de recalculare este ,zaharele,…

  Reply
 • 4 decembrie 2018 at 21:37
  Permalink

  Cât de penibil poate fi!

  Reply
 • 4 decembrie 2018 at 22:17
  Permalink

  senatorul mananca rahat cu galeata. dar pe de alta parte si astia de la casa de pensii sunt de o nesimtire si o indolenta … in familie e un dosar depus in 15 august, care inca nu are raspuns. astazi, 4 decembrie. Iar cand le spui ca legea zice 45 de zile, urla la tine ca descreieratele… iar cand le umpli frigiderul tot ele se supara.

  Reply
 • 5 decembrie 2018 at 08:04
  Permalink

  E mai mult para decat foc.Daca era sa fi fost pentru ei, gaseau si soft , banii necesari, asa daca-i vorba de poulime pot astepta cel putin un an, cand multi dintre ei se duc si nu se mai intorc.Senatorul face un joc de imagine, poate, poate poulimea il mai voteaza o tura…

  Reply
 • 5 decembrie 2018 at 08:06
  Permalink

  Promisiuni desarte si…minciuni !! stiti citi pensionati mor intr-o luna,….doua,…trei ??? De fapt asta se asteapta si pe asta sunt bazate calculele de mariri !!!! Asta a devenit Romania de 30 de ani incoace !! Minciuni,….umilinte pe unde te duci,jecmaneli la tot pasul Sa te mai mindresti ca esti roman ??? trebuie sa fi dus cu pluta rau.

  Reply
 • 5 decembrie 2018 at 18:27
  Permalink

  MINTE CA U NESIMTIT CARE SI A VOTAT PENSIE SPECIALA CARE A VOTAT LEGI CARE SA I SCAPE TATICUL HOT DE PUSCARIE ASTA E GARGARA PENTRU CA SE APROPIE ALEGERILE SENATORUL SI A LUAT CASE SI MOSI LA TIMISOARA IL DOARE IN CUR DE VALE SI OAMENII DE AICI…UN MINCINOS

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *