Pretul agentului termic livrat populatiei creste, la Petrosani. Abia din data de 3 decembrie ar putea fi furnizatã cãldura abonatilor.  În acest sens, Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat pretul agentului termic. Acesta creste, în timp ce  subventia plãtitã de primãrie scade, fatã de primele luni ale acestui an. În plus, pretul a fost aprobat doar pentru luna decembrie a acestui an. Pentru lunile ce urmeazã din iarna anului 2019, valoarea agentului termic este încã incertã.
“Am aprobat pretul pentru agentul termic, urmeazã ca cei de la Termoficare, prin lichidator sã facã comandã cãtre Complex (Complexul Energetic Hunedoara – n.r.). Pretul e putin mai mare, dar e vorba doar de luna decembrie si vom vedea în luna  ianuarie cum merge. Din 3 decembrie se va furniza agentul termic”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Pentru luna decembrie subventia acordatã de Primãria Petrosani pentru agentul termic este de 46,77 lei/Gcal (inclusiv TVA), în timp ce în perioada  ianuarie – noiembrie 2018  valoarea subventiei a fost de 76,59 lei/Gcal (inclusiv TVA).  Pretul local al energiei termice  facturatã populatiei pentru luna decembrie 2018 va fi de 187,09 lei/Gcal (inclusiv TVA), în timp ce pentru lunile ianuarie – noiembrie 2018 pretul a fost de 157,27 lei/Gcal  (inclusiv TVA).
Monika BACIU