Cãldurã mai scumpã si subventie mai micã pentru încãlzirea centralizatã

Pretul agentului termic livrat populatiei creste, la Petrosani. Abia din data de 3 decembrie ar putea fi furnizatã cãldura abonatilor.  În acest sens, Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat pretul agentului termic. Acesta creste, în timp ce  subventia plãtitã de primãrie scade, fatã de primele luni ale acestui an. În plus, pretul a fost aprobat doar pentru luna decembrie a acestui an. Pentru lunile ce urmeazã din iarna anului 2019, valoarea agentului termic este încã incertã.
“Am aprobat pretul pentru agentul termic, urmeazã ca cei de la Termoficare, prin lichidator sã facã comandã cãtre Complex (Complexul Energetic Hunedoara – n.r.). Pretul e putin mai mare, dar e vorba doar de luna decembrie si vom vedea în luna  ianuarie cum merge. Din 3 decembrie se va furniza agentul termic”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Pentru luna decembrie subventia acordatã de Primãria Petrosani pentru agentul termic este de 46,77 lei/Gcal (inclusiv TVA), în timp ce în perioada  ianuarie – noiembrie 2018  valoarea subventiei a fost de 76,59 lei/Gcal (inclusiv TVA).  Pretul local al energiei termice  facturatã populatiei pentru luna decembrie 2018 va fi de 187,09 lei/Gcal (inclusiv TVA), în timp ce pentru lunile ianuarie – noiembrie 2018 pretul a fost de 157,27 lei/Gcal  (inclusiv TVA).
Monika BACIU

4 comentarii la „Cãldurã mai scumpã si subventie mai micã pentru încãlzirea centralizatã

 • 2 decembrie 2018 la 20:23
  Permalink

  Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului ca stam pe un munte de carbune (HUILA , carbune superior) !!!

 • 2 decembrie 2018 la 21:13
  Permalink

  Revolutia din Decembrie 1989 a fost si pentru a avea caldura si apa calda !

 • 3 decembrie 2018 la 04:55
  Permalink

  normal ca este mai mare ca trebuiesc acoperite asa zisele pierderi adica bransatii ilegal dea lungul magistralei,cunoastem multe cazuri,asa ca pentru abonati nu est o bucurie

 • 4 decembrie 2018 la 12:31
  Permalink

  Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului cu ajutorul centralelor de apartament ca degeaba stam pe un munte de carbune (HUILA , carbune superior dar scump si greu de exploatat) !!!

Comentariile sunt închise.