Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani ne invitã la o dezbatere publicã pe tema cresterii nivelului taxelor locale.
Este un proiect la care oricine poate veni cu argumente si propuneri pertinente, însã, administratia de la noi spune cã se va impune o majorare a acestor taxe, tocmai pentru nu s-a mai operat o astfel de majorare de mai multi ani.
„Asa cum prevede Legea transparentei nr 52/2003, am transmis spre publicare anunsul despre faptul cã a fost întocmit proiectul de hotãrâre privind  impozitele si taxele pe anul 2019. Proiectul este si pe site-ul institutiei noastre si poate fi consultat acolo, sau se pot depune, pânã în data de 17 decembrie, propuneri, sugestii, la domnul Alin Gal, seful Serviciului Impozite si Taxe. Este un proiect prin care se propune cresterea impozitelor si taxelor cu 5%, pe anul viitor, tinând cont de  faptul cã nu au mai fost majorate din anul 2004”, a precizat Adrian Negoe, secretarul Primãriei Petrosani.
La Petrosani, populatia este cea care îsi plãteste la timp dãrile cãtre stat, în timp ce agentii economici pãsuiesc sau chiar omit sã o facã. Asa se face cã nivelul încasãrilor este 90% la persoanele fizice, în timp ce agentii economici ajung la doar 40%.
Dacã aveti propuneri, le puteti aduce celor care vor formula ulterior proiectul de hotãrâre ce va decide nivelul taxelor si impozitelor locale.
Diana Mitrache