Strada Pomilor din Lupeni, asfaltare cu dificultate

Încã din primãvara acestui an, autoritãtile locale din municipiul Lupeni au demarat un proiect privind realizarea unui drum alternativ spre statiunea montanã Straja. Au existat însã anumite probleme tehnice în teren, astfel cã lucrãrile au fost împãrtite/
“Din cauza gradului mare de dificultate, lucrãrile de asfaltare de pe strada Pomilor s-au executat pe mai multe tronsoane. Asfaltarea ultimului tronson se apropie de finalizare, s-a  turnat primul strat de asfalt si urmeazã stratul de uzurã”,  spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Edilii au vrut sã realizeze o rutã alternativã care sã descongestioneze traficul spre statiunea de munte, care în sezonul de iarnã este asaltatã de mii de turisti. Drumarii care au intervenit la modernizarea strãzii Pomilor, cea care asigurã o rutã alternativã de legãturã între DN 66A si DJ 664A, mai exact între Bulevardul Pãcii si strada Straja, prin strada Pomilor, au finalizat turnarea covorului de asfalt pe întreaga lungime a acestei strãzi, de peste 2 kilometri. Odatã cu realizarea acestui drum, accesul turistilor spre statiunea montanã va fi mult mai facil, evitându-se astfel aglomeratia.
Monika BACIU