Gabriel Ciocârlie, politistul care a provocat un accident de circulatie în luna mai a acestui an si-a primit sentinta. Dosarul s-a judecat, luni, pe rolul Tribunalului Hunedoara. Judecãtorii au emis douã sentinte în cazul lui Gabriel Ciocârlie.

Astfel, instanta a decis ca acesta sã execute doi ani de închisoare pentru comiterea infractiunii de circulatie pe drumurile publice sub influenta bãuturilor alcoolice. Totodatã, judecãtorii au mai aplicat o pedeapsã de trei ani cu închisoare pentru fuga de la locul accidentului si neinstiintarea procurorului sau a politiei de comiterea accidentului. Potrivit unor surse din cadrul Judecãtoriei Petrosani, inculpatul va executa pedeapsa cea mai mare, adicã trei ani de închisoare cu suspendare.

Gabriel Ciocârlie era angajat la Ordine Publicã si este acuzat de vãtãmare corporalã gravã, pãrãsirea locului accidentului si conducere sub influenta bãuturilor alcoolice.

Accidentul s-a produs în cartierul Aeroport din Petrosani, iar Ciocârlie (37 de ani) se afla în autoturismul propriu, alãturi de un prieten, Gheorghe B., de 51 de ani, si a pierdut controlul volanului izbindu-se de o dubitã parcatã regulamentar.

Când a realizat ce a fãcut, omul legii a fugit de la locul accidentului, chiar dacã prietenul lui, aflat în dreapta, era rãnit grav si agoniza. Un martor, sub protectia anonimatului, spune cã politistul a fugit si si-a abandonat prietenul rãnit, pentru cã era bãut.

“În jurul orei unu noaptea, politistul venea cu vitezã si s-a izbit de dubitã. S-a rotit cu masina din izbiturã, a stat câteva secunde în masinã, apoi a iesit si a fugit. ªi-a lãsat colegul acolo rãnit grav, era plin de sânge si gemea. Nu s-a uitat dacã mai trãieste sau nu. A fugit, pentru cã era bãut”, a spus martorul.

Raul IRINOVICI