Sanctiuni pentru vagoanele rãsturnate la Lonea

 Patru oameni au fost  sanctionati pentru cã vagoanele de la mina Lonea s-au rãsturnat la iesirea de pe poarta minei acum câteva zile. Fiecare va lua mai putini bani pentru neglijentã si pentru cã nu a fost curãtatã calea de rulare a marfarului.

Directorul general al Companiei Huilei din Petrosani, Nicolae Drãgoi spune cã vor urma si alte sanctiuni.

Asta dupã ce 4 angajati ai minei Lonea, care aveau ca atributii de serviciu întretinerea liniei, dar si conducerea conform legii a garniturii de tren vor primi bani mai putini la salariu.

„A avut loc o anchetã a specialistilor de la CNH. Luni a fost finalizatã si sunt 4 persoane sanctionate. Urmeazã sã mai analizãm activitatea pe segmentul de transport de la EM Lonea si crede cã vor mai fi si alte sanctiuni. Este sanctionare cu 5% la inginerul sef electromecanic, seful de sector, maistrul si mecanicul de locomotivã. Asta pentru cã s-a depistat cã linia nu era curãtatã si viteza trenului nu a fost adaptatã la maximul de 5 km pe orã”, a declarat Nicolae Drãgoi, directorul general al CNH Petrosani.

O garniturã de 5 vagoane încãrcate cu huilã au deraiat în 4 septembrie si s-au rãsturnat la putin timp dupã ce a plecat de la minã. Cel putin 120 de tone de huilã s-au împrãstiat si activitatea de transport a fost paralizatã mai multe ore.

Linia industrialã este degradatã si incidentul care s-a produs la scurt timp de la iesirea de pe poarta mine Lonea a scos la ivealã încã o datã acest lucru si mai ales faptul cã sectorul care se ocupã cu acest lucru nu si-a fãcut datoria.

Diana Mitrache