Hackerul Guccifer asteaptã sã vadã dacã scapã de puscãrie

Hackerul va încerca peste cãteva zile sã-i convingã pe judecãtorii Tribunalului Hunedoara sã-l lase în libertate. Instanta de fond i-a respins solicitarea de liberare conditionatã.
Marcel Lazãr Lehel, hackerul român care a spart conturile demnitarilor americani, a cerut sã fie lãsat în libertate înainte de a-si executa în totalitate pedeapsa. Cererea de liberare conditionatã i-a fost respinsã, însã decizia instantei de fond a fost cotestatã de individ. Ultimul cuvânt îl au judecãtorii Tribunalului Hunedoara, contestatia urmând sã fie analizatã la termenul din 23 octombrie a.c. Bãrbatul îsi executã pedeapsa privativã de libertate la Penitenciarul Deva, dupã ce a fãcut mai multe infractiuni cibernetice, undele dintre ele stârnind scandaluri internationale.
Lehel a reusit sã spargã site-ul fostului secretar de stat american Collin Powell si a accesat conversatii desfãsurate timp de ani de zile de pe contul de AOL al demnitarului. Totodatã, arãdeanul a ghicit parolele de la conturile Corinei Cretu si pe cele ale lui Powell, dar a atacat si conturile senatorului american Lista Murkowski, membrilor familiei Rockefeller, ai unor fosti agenti ai FBI si Secret Sevice, dar si a fratelui lui Barbara Bush. Acesta a spart si conturile de Yahoo si Gmail ale fostului sef al SRI, George Maior.
În ianuarie 2014, Lehel a fost arestat de DIICOT, el fiind ridicat din propria casã de oamenii legii. Câteva luni mai târziu a fost  condamnat la închisoare si a recunoscut cã a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni.  In România, hackerul Marcel Lazãr Lehel a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la sapte ani de închisoare cu executare. Pentru faptele sale a fost pedepsit cu închisoarea si în SUA. Pe de altã parte, în „dosarul de extrãdare al lui Guccifer” Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea formulatã de autoritãtile judiciare din Statele Unite ale Americii. Instanta a dispus extrãdarea lui Marcel Lehel Lazãr în vederea executãrii pedepsei de 52 luni închisoare, aplicatã de cãtre Tribunalul Statelor Unite – Districtul de Est Virginia- Sectia Alexandria, pentru comitere infractiunilor de acces neautorizat la un sistem informatic protejat si furt de identitate în formã calificatã. ” Decizia instantei de apel a fost contestatã de Marcel Lazãr Lehel.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.