Petrosani, satelit al Aradului în Alianta Vestului

Municipiul Petrosani va fi un satelit al Aradului în Alianta Vestului. Parteneriatul va aduce beneficii municipalitãtii de la Petrosani, care va avea avantajul de a fi “lipitã” de una din cele mai importante  administratii locale din regiunea de vest a tãrii.
“În primul rând va aduce o deschidere mult mai mare în ceea ce înseamnã polii de  dezvoltare urbanã, cum sunt Arad, Cluj, Oradea, Timisoara, posibile proiecte cu finantare europeanã care sã prindã ambele orase, noi ne dorim sã fim cu Aradul  si poate va exista un  beneficiu direct în ceea ce înseamnã turismul  montan pentru cei din Arad. Urmeazã sã se facã pasii necesari în ceea ce priveste documentatia, iar probabil, lucrurile se vor finaliza în primãvara  anului viitor”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Primarii celor patru mari orase din Transilvania si Banat, respectiv Timisoara, Arad, Oradea si  Cluj-Napoca, au creat o aliantã care îsi propune sã le conecteze prin autostrãzi si linii ferate de mare vitezã. Pentru viitoarele proiecte, edilii nu stau la mila Bucurestiului si vor sã obtinã finantare direct de la Bruxelles.
„Cele patru orase au semnat un document de lucru. Apoi vrem sã  semnãm cu alti primari. Sunt patru mari teme, una este Capitalã Culturalã Europeanã. Culturã se poate întinde pe tot ceea ce înseamnã zonele frumoase din Caras Severin, de potentialul istoric din Hunedoara, de ceea ce înseamnã vinurile din Arad, de apele termale din Oradea, de potentialul turistic al Clujului”, spunea la acel moment, Gheorghe Falcã, primarul municipiului Arad.  Primarii celor mai mari orase din vestul tãrii si-au propus ca astfel sã atragã fonduri europene direct de la Bruxelles, fãrã a mai fi nevoie de aprobãrile de la Bucuresti.
Monika BACIU

Un comentariu la „Petrosani, satelit al Aradului în Alianta Vestului

  • 16 octombrie 2018 la 20:12
    Permalink

    O sa vedem ce investitii vor veni la Petrosani !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.