Nu este nimic grav si nici legal în plângerea cabanierilor care au cerut stoparea construirii drumului spre Parâng. Asta spune acum administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram, care miercuri a fost în teren cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, dar si cu cei de la Cadastru.
„Din discutiile pe care le-am avut cu primarul municipiului Petrosani, în urma vizitei celor de la urbanism la fata locului, s-a constatat cã existã o  problemã falsã. Investitia la drum va continua si nu existã nicio  problemã realã care sã ducã la oprirea lucrãrilor”,  a spus Costel Avram,  administrator public al judetului Hunedoara, care a cãutat sã afle dacã plângerea unui cabanier ce nu dorea  continuarea lucrãrii într-o anumitã zonã, sunt justificate. În fapt, omul cerea ca lucrarea sã nu treacã peste teava sa de apã, aflatã într-un loc care s-a dovedit cã apartine domeniului public al municipiului Petrosani.
Mai sunt si zone în care, cei din Parâng spun cã drumul ar intersecta pârtia de schi, dar se pare cã nici acestea nu vor fi de nerezolvat.
„Existã unele probleme, dar eu cred cã se vor gãsi solutii ca, în 2019, drumul spre Parâng sã fie gata”, a conchis administratorul public al judetului Hunedoara.  Nu mai putin de 27 de luni va dura reconstructia drumului,  forestier acum,  ce duce spre statiunea de munte Parâng. Contractul a fost semnat la finele lunii august, în munte si sunt 3.725  de metri de reabilitat, iar lãtimea pãrtii carosabile va fi de 4 metri. Artera va traversa chiar si pãrti ce vor intersecta pârtia de schi, va avea 4 km si jumãtate de rigole betonate, care vor drena apele, 23 de podete si pe 2 km si 200 de metri va fi construit un zid de sprijin, totul la suma de aproximativ 17.300.000 de lei.
Diana Mitrache