Cât cãrbune le trebuie termocentralelor?

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane a spus cã pentru acest sezon rece are nevoie de  326.000 de tone de huilã atât pentru Mintia, cât si pentru termocentrala Paroseni.
Asta, în conditiile în care  productia internã pe 5 luni este estimatã la 170.000  de tone, restul necesarului putând fi asigurat, asa cum afirmã oficialii CEH, din din importuri. Statistic, consumul zilnic este de  2.200 tone, la temperaturi de  -10 grade Celsius, iar consumul doar cu cazanul de apã fierbinte de la paroseni este  250 tone/zi.
Datele au fost date  publicitãtii în conditiile în care Camera Deputatilor a adoptat Ordonanta de urgentã nr. 26/2018 prin care Complexul Energetic Hunedoara va asigura servicii de sistem la o putere de 400 de MW pânã în 2020. Proiectul de act normativ obligã CEH sã furnizeze  servicii tehnologice de sistem de cãtre Operatorul de  transport si sistem la o  valoare a puterii electrice de cel putin 400 MW, în  conditiile reglementãrilor emise de Autoritatea Nationalã de Reglementare în Domeniul Energiei, în  vederea mentinerii nivelului de sigurantã a Sistemului Electroenergetic National.
Potrivit Ordonantei,  centralele din Complexul Energetic Hunedoara sunt cele obligate sã furnizeze  servicii de sistem, iar Transelectrica urmeazã sã stabileascã lunar capacitatea necesarã acestor servicii.
În tot acest timp,  stocul de cãrbune la  termocentrala Mintia este de circa 3.000 de tone,  ceea ce poate asigura functionarea unui grup  energetic doar pentru o zi.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Cât cãrbune le trebuie termocentralelor?

 • 24 septembrie 2018 la 19:21
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 25 septembrie 2018 la 06:44
  Permalink

  Bre , nebunule….mai intai mina Vulcan si apoi la Livezeni !!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.