COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA MAI POATE FI SALVAT
La Senat, a fost înfiintatã o Comisie pentru Infrastructura Energeticã si Resurse Minerale, din care face parte si senatorul Cristian Resmeritã, iar la initiativa acestuia, sindicatele s-au întâlnit cu secretarii de stat si cei în mãsurã sã ia decizii pentru viitorul Complexului Energetic Hunedoarean.
Este, de fapt o ultimã încercare de a vedea exact care sunt problemele cu care se confruntã acest colos industrial, dar si care sunt perspectivele. Iar sindicatele sunt încãoptimiste, dat fiind faptul cã iarna a venit si va fi nevoie de cãrbune.
„Rolul acestei comisii, pe care îl vãd eu, cel putin, e de a ne intermedia accesul la niste modificãri legislative. Pur si simplu, problemele acestea depãsesc Ministerul Energiei sau Consiliul de Administratie al CEH si atunci e chiar bine-venitã aceastã comisie. Concluziile ar trebui sã aibe rezultate. Dacã se vrea, se poate”, a spus, dupã aceastã întâlnire, Alin Sîn, vicepresedinte al Sindicatului Muntele, care a participat la întâlnirea de la Bucuresti. Sindicatele si-au sustinut punctul de vedere si au cerut prelungirea functionãrii minelor Lupeni si Lonea, cu productie de huilã, respectarea SIEG-ului, cu precizarea cã se vrea ca productia de energie sã se facã cu 3 grupuri energetice la cele douã termocentrale hunedorene, asigurarea resurselor necesare la Livezeni si Vulcan si prelungirea prevederilor Ordonantei 36, care vizeazã acordarea veniturilor în completare, celor care pleacã si dupã 2018.
În urma tuturor discutiilor care au avut loc, comisia pentru energie va emite un raport pe care îl va prezenta primului- ministru al României, Viorica Dãncilã si tuturor factorilor de decizie.
“Continuarea activitãtii exploatãrilor miniere Lupeni si Lonea este o prioritate pentru mine, dar continuarea activitãtii celor douã exploatãri miniere cât si a întregului Complex Energetic Hunedoara, trebuie sã se facã punând pe primul loc securitatea si siguranta oamenilor”, a declarat Cristian Resmeritã, senator PSD de Hunedoara.
La lucrãrile comisiei au participat alãturi de membrii comisiei, reprezentanul Ministerului Energiei, secretarul de stat Doru Visan, presedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului de Administratie al CEH, Stamin Purcaru, reprezentantii Sindicatului Muntele, respectiv presedintele executiv Alin Sîn si secretarul sindicatului Dorin Vezure.
Monika BACIU
Diana Mitrache
ABUREALA !!!!!
Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !
Se lucreaza pentru ca C.E.H.-ul sa intre in insolventa dar noi batem campii cu salvarea lui !!!
La aceea masa sunt exact groparii mineritului. Jeguri!
Te apuca rasul,sin si viezure povestesc despre minerit.Va-ti dilit fratilor.?Mai aveti o solutie,aprovizionati Onixul si intrati in greva foamei.
Populism si demagogie ieftina, marca…..PSD! Majoritatea dintre cei care au lucrat sau care mai lucreaza inca in minerit, isi dau seama, ca minciunile politicienilor, dar si ale liderilor de sindicat, precum acest Alin Sin, sunt niste mari…..gogorite!!!! Daca in momentul de fata, toate cele patru mine din CEH, nu dau carbune nici macar cat dadea odata un sector de productie de la o singura mina, despre ce vorbim noi acum? Mineritul este aidoma unui bolnav de cancer cu metastaza, in…..agonie, caruia guvernul ii mai da din cand in cand cate…..o aspirina ca sa supravietuiasca! CEH-ul chiar nu mai are nici o sansa de supravietuire, termocentralele mai au o sansa, daca se separa de minerit, evident daca cumpara carbune, pentru ca de la minele din Vale……aleluia!!!! Principalul gropar al mineritului din Valea Jiului este politrucul Nistor Laurentiu, prin numirile politice dea lungul anilor, pe toate posturile de conducere a unor oameni in marea lor majoritate incompetenti, dar umili si servili clientelei politice a PSD, cu alte cuvinte, minele din Valea jiului au fost……vaci bune de muls pentru escrocii din exterior, dar si din interior, ca de exemplu acest Stamin Purcaru!!!!!
Mi-am dorit de multe ori s? fac o tez? de doctorat cu tema: aflarea în treab? ca metod? de lucru la români.
La întreb?rile fundamentale “de ce?” ?i “în ce scop?” aporetica rural? româneasc? r?spunde: “d-aia”.