Sindicatele din minerit cer eliminarea consilierilor personali de la CEH

O armatã de consilieri personali sunt la Complexul Energetic  Hunedoara, ca sã îi dea cele mai bune sfaturi directorului general, acum Samuel Dioane.
Sindicatele, însã, au cerut eliminarea lor din organigramã, pe motiv cã sunt prea multi si au tot felul de cumul de functii. La Bucuresti,ministrul secretar de stat Doru Visan a aflat si care este propunerea lor.
„Am cerut, atât secretarului de stat, cât si directorului general, reducerea posturilor de consilieri personali, care, din punctul nostru de vedere sunt prea multi, cred cã 5 si unii dintre ei se suprapun cu posturi existente si altii au deja conditii de pensie”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Problema consilierilor personali se pune tot mai acut în ultimii ani, când, cu toate consilierile de care au dat dovadã, directorii numiti pe functiile de conducere ale CEH nu au reusit sã redreseze colosul energetic, aflat în picaj.
Oficialii Complexului Energetic Hunedoara sustin cã posturile de consilier sunt “prevãzute în structura societãtii prin organigrama aprobatã”, iar “aceste posturi au fost ocupate în functie de necesitãtile societãtii”.


CE ATRIBUTII AU CONSILIERII?
– consiliazã directorul general pe probleme tehnice, organizatorice si manageriale, în vederea optimizãrii managementului si întregii activitãti a societãtii
– analizeazã si fac propuneri directorului general în ceea ce priveste conceptia si respectarea legalitãtii managementului societãtii si sucursalelor
– prezintã puncte de vedere referitoare la programul general de exploatare  al sucursalelor miniere ale societãtii si alte studii de fundamentare în activitatea de productie
– formuleazã opinii cu privire la reglementarea unitarã a unor probleme la nivelul societãtii si sucursalelor
– urmãresc, analizeazã si fac propuneri în domeniile ce privesc strategia si programul de redresare economicã si financiarã a societãtii
– prezintã opinii referitoare la directionarea activitãtilor de cercetare, proiectare si dezvoltare ale societãtii
– urmãresc, analizeazã si fac propuneri directorului general în ceea ce priveste relatiile de management din SCEH SA si sucursalele acesteia, sfera atributiilor, competentelor, responsabilitãtilor unitãtii si sucursalelor, dimensionarea si complexitatea sucursalelor, potentialul uman, conceptia privind managementul societãtii si sucursalelor
– efectueazã analize economico-financiare privind oportunitatea unor propuneri de cooperare din partea unor firme private române si strãine
– colaboreazã la proiectia bugetelor de venituri si cheltuieli si a indicatorilor economico-financiari, cu încadrarea programelor de investitii, reabilitãri si modernizãri în resursele financiare disponibile
– elaboreazã materialele de sintezã solicitate de conducerea Societãtii Complexul Energetic Hunedoara SA
– executã lucrãri, rapoarte, analize comparative, analize tehnico-economice, note informative, referate si alte documente specifice domeniului de activitate.
Din pãcate, însã, tot oficialii CEH sustin cã nu se poate face publicã lista cu numele consilierilor directorilor generali întrucât acestea “se înscriu în sfera informatiilor de interes public, fatã de care nu putem face completãri privind numele consilierilor fãrã a încãlca prevederile art. 2 lit. c. si art. 12 lit. d) din Legea 544/2001”, spun cei de la CEH.
Diana Mitrache

11 comentarii la „Sindicatele din minerit cer eliminarea consilierilor personali de la CEH

 • 1 august 2018 la 19:10
  Permalink

  frectii la picior,,, de ce consilieri cand ceh-ul e in picaj? si fara ei ,,, finalul e acelasi,,,aici e o clientela abonata la bani… esti in partidul potrivit,,papa si gura ta 🙂

  Răspunde
 • 1 august 2018 la 19:33
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului !

  Răspunde
 • 1 august 2018 la 20:32
  Permalink

  bai da prostan mai esti ,in loc sa ceri reducerea consilierilor si a capusilor tu ii tot dai cu investitiile ,s-au esti unul dintre ei care ii este frica ca isi pierde postul de chiulau

  Răspunde
  • 2 august 2018 la 00:37
   Permalink

   Gogule, pai tu inca nu stii ca asta n-are…..nici o treaba cu tema articolului, el o tine una si buna, cu investitiile, omul e „dus” cu capul rau de tot!!!! Fac pariu ca acum o sa posteze ca suntem olteni invidiosi pe Valea jiului!

   Răspunde
 • 1 august 2018 la 22:55
  Permalink

  De ce nu le da-ti si numele consilierilor?cu toate ca e cam tirziu sau au suparat sindicatele? Dupa accidentele de la Lupeni nu raspunde nimeni?

  Răspunde
 • 2 august 2018 la 09:13
  Permalink

  Conform organigramei prezentate in articol la CEH exista Serviciu Audit. La orice institute activitatea de consiliere ar trebui sa se desfasoare in cadrul compartimentului/biroului audit. Am impresia ca la CEH activitatea de consiliere se suprapune, sau se desfasoara in paralel intre cele doua compartmente.

  Răspunde
  • 2 august 2018 la 10:17
   Permalink

   Domnule Marcel, dumneata nu te-ai prins ca prin activitatea de consiliere personala, in decursul timpului s-au plait nite,, fosile,, care au dus CEH in situatia actuala. Domnilor sindicalisti, si Domnilor din minister cati mineri se pot plait cu salariile babane ale consilierilor personali.

   Răspunde
 • 2 august 2018 la 13:35
  Permalink

  Dar „onorabilul” darius câmpean (intentionat scris cu caractere mici ca aste e valoarea sa ) nu se simte cumva???!!!!!!!!!!ca si ….stimabilul a indeplinit……..virsta de pensionare, la e e voie? sau nu-lpot astia scoate din birou?!!!!! ca e ” mic ” saracu…. ce ar geme colivia cu asta in ea( in cazul in care isi aminteste drumul catre put!!!!)E mult mai usor sa vezi paiul altuia in loc sa vezi de birna ta!!!!!
  Intrebare: stimabilii din sindi(kkte) ce spuneti? Cind ne lasati si mergeti dracului la pensie? nu va mai saturati? la ce salarii aveti ,facind nimic ,normal ca nu!!!!!!!!

  Răspunde
 • 2 august 2018 la 15:33
  Permalink

  ?i cred ca mai multe sunt consiliere sa aib? în ce sa desc?rca faraonul

  Răspunde
 • 2 august 2018 la 17:47
  Permalink

  Consilieri , cohorta de doctori care nu au adus si nu aduc nimic in imbunatatirea muncii minerului , ( ingineri ) , secretare , si multe alte insotitoare de birou care umplu din belsug birourile ….
  De ce nu se reduce numarul lor ?
  Nu credeti ca sunt in plus pe langa palmasi ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.