Fotbal. Liga a II-a / Numãrãtoarea inversã a început… acum 84 de ani!

Peste 5 zile se dã startul în Divizia ”B” – Liga a II-a la fotbal. Începe al 79-lea campionat al esalonului secund, un campionat în care Petrosaniul reintrã în circuitul national de elitã.
Chiar dacã nu cu Jiul, ci cu o echipã ”de import”, Energeticianul Tg. Jiu (fosta A.C.S. Sirineasa), dar cu o echipã care a promovat pe stadionul din Petrosani. Primul contact al Petrosaniului cu Divizia ”B” a avut loc în sezonul 1934 – 1935. Atunci Jiul ajunge în ”B”.
Campioni… fãrã promovare!
Jiul Petrosani este reprezentatã în Divizia ”B”, seria a 2-a, alãturi de alte sapte echipe, toate din zona Banatului. Antrenatã de fostul ei jucãtor Adalbert Danko, Jiul are un sezon excelent, cu formula de echipã standard: G. Emerich – Medve II, E. Szabados II, R. Radu – Szulle, Matusek – Fr. Golgotiu, Peterffy, Bulic, A. Cosma, Vajdea. În cele 14 etape de campionat Jiul nu va pierde decât o partidã, 1 – 2 la I.L.S.A. Timisoara, terminând pe primul loc al seriei a 2-a. Conform regulamentului de atunci, trebuia sustinut un meci de baraj cu ultima clasatã în Divizia ”A”. Jiul va juca douã partide, tur – retur cu echipa A.M.E.F. Arad, pierzând la Arad cu 0 – 2, la Petrosani scorul fiind de 0 – 0, astfel orãdenii rãmân în prima divizie, si jiulistii nu promoveazã.
A fost o experientã interesantã pentru Jiul, aflatã la prima sa participare în Divizia ”B!, echipa încheind practic, o perioadã de pionierat.  Va reusi performanta  promovãrii la finalul  sezonului 1936 – 1937, când echipa va promova pentru prima oarã în  Divizia ”A”.
GENU TUTU

2 thoughts on “Fotbal. Liga a II-a / Numãrãtoarea inversã a început… acum 84 de ani!

 • 29 iulie 2018 at 20:29
  Permalink

  Hai Jiul Petrosani !!!

  Reply
 • 31 iulie 2018 at 21:27
  Permalink

  Hai oradenii din Arad!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *