Senatorul Cristian Rãsmeritã a primit rãspuns de la premierul Dãncilã: Raportul de control de la CEH, transmis DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia

Viorica Dãncilã, premierul României, i-a rãspuns senatorului PSD, Cristian Resmeritã în ceea ce priveste problematica Complexului Energetic Hunedoara.  Cristian Resmeritã  i-a solicitat premierului României, Viorica Dãncilã, dar si ministrului Energiei, Anton Anton, trimiterea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara, deoarece este nemultumit de faptul cã atât conducerea executivã cât si cea administrativã nu au întreprins mãsurile necesare pentru  recuperarea sumelor de la populatie pentru livrarea agentului termic. Cristian Resmeritã acuzã conducerile CEH de faptul cã au  prejudiciat societatea.
Actiuni de control
În rãspunsul oferit de premierul României, se aratã faptul cã societatea a fost verificatã de organele de control de douã ori. Unul dintre controale a vizat importurile de cãrbune de la CEH.
“Corpul de control al prim-ministrului a desfãsurat în anul 2015 o actiune de  verificare la Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA cu privire la achizitiile nejustificate de cãrbune energetic din strãinãtate si gestionarea  ineficientã a stocurilor în urma cãruia a fost întocmit raportul de control (…). Având în vedere faptul cã, în cuprinsul actiunii de control a fost identificat un posibil prejudiciu adus bugetului companiei, raportul de control a fost transmis Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în vederea cercetãrii posibilelor fapte de naturã penalã”, aratã rãspunsul oferit de premier.
Alte patru actiuni de control al avut loc la CEH în decursul a doi ani. Niciuna nu a avut însã vreun ecou. De asemenea, Ministerul Energiei, prin corpul de control al ministrului, a efectuat în perioada 2015-2017, patru actiuni de control la Societatea Complexul Energetic Huneodoara.
“În anul 2015 au fost efectuate douã actiuni de control având ca obiectiv verificarea contractelor încheiate de societate pentru achizitiile de cãrbune, în urma cãrora rapoartele de control întocmite au fost transmise spre valorificare Directiei Nationale Anticoruptie. În anul 2016 a fost efectuatã o actiune de control având ca obiectiv “verificarea si analizarea unor aspecte privind administrarea societãtii în perioada 2013-2015”, în urma cãreia raportul de control întocmit a fost transmis atât administratorului special al societãtii, în vederea recuperãrii prejudiciilor (posibile plãti ilegale cãtre membrii AGA si membrii CA), cât si Parchetului de pe lângã Tribunalului Hunedoara pentru cercetarea posibilelor fapte de naturã penalã. În anul 2017 a fost efectuatã o actiune de control având ca obiectiv “verificarea pregãtirii Societãtii Complexul Energetic Hunedoara SÃ pentru perioada de iarnã”, în cuprinsul raportului de control fiind consemnatã o insuficientã alocare a resurselor financiare necesare constituirii stocului de cãrbune energetic pentru îndeplinirea programului de iarnã în domeniul energetic 2016-2017”, aratã rãspunsul.
Oficialii Guvernului aratã cã activitatea desfãsuratã la CEH a reprezentat “o preocupare atât la nivelul Corpului de Control al prim-ministrului, cât si la nivelul Ministerului Energiei” si a fãcut obiectul unor actiuni de verificare în urma cãrora au fost întocmite rapoarte de control ce au fost transmise organelor de cercetare penalã.
Monika BACIU

4 comentarii la „Senatorul Cristian Rãsmeritã a primit rãspuns de la premierul Dãncilã: Raportul de control de la CEH, transmis DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia

 • 3 iulie 2018 la 22:36
  Permalink

  Ce prost ai fost Vasile! Probabil ai fost si printre prostii de pe listele lipite pe geamurile psd Lupeni ! Ca acolo toti prostii au fost pe liste! Imi pare rau Vasile,dar asta-i viata! Sau cum zicea Base,asta e!!!

  Răspunde
 • 4 iulie 2018 la 08:58
  Permalink

  De ce nu se ancheteaz? si angaj?rile f?cute la CEH gen visan mirela (sotia domnului secretar de stat visan finul domnului secretar de stat ) cum se fac cre?teri salariale gen todorut nevasta domnului todorut si bineîn?eles si amanta domnului

  Răspunde
 • 4 iulie 2018 la 14:44
  Permalink

  DAR TRAFICUL DE INFLENTA FACUT DE RESMERITA NUMIRILE POLITICE ALE SLUGILOR DRAGOI SI ANGHEL SI MULTE ALTELE CIND SE ANCHETEAZA?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.