Dascãlii nu îmbãtrânesc niciodatã!

Profesorii nostri nu îmbãtrânesc niciodatã! Ei ne fac oameni mari si rãmân asa cum îi stiam. Oare cât de des am vorbit, în grupul de prieteni, despre anii de liceu, ori cei din scoala generalã? Si hai sã recunoastem cum câte un dascãl ne rãmâne în suflet, indiferent cât timp trece.
Performantele copiilor nostri nu pot exista fãrã ei.  Sigur, într-o erã a meditatiilor, ignorate de cei care conduc destinele învãtãmântului, astfel de cazuri sunt rare, dar existã.
„I.G Duca” Petrosani este o scoalã a cãrui nume a fost rostit, an de an, pentru performantele elevilor de aici, iar unul dintre dascãlii ce vor rãmâne în amintirea tuturor este Maria Pop.
Cei 4 de 10 „curat” obtinuti la românã la Evaluãrile Nationale din 2017 si cei 2 de 10 obtinuti la românã anul acesta la Evaluãrile Nationale spun ceva despre profesoara de limba si literatura românã, a cãrei carierã se încheie într-un mod atât de remarcabil acum. Nu pun la socotealã sutele de medii de peste 9,00 obtinute la acelasi examen si nici nu intentionez sã minimalizez efortul celorlalti dascãli de la noi, dar este un moment în cariera fiecãruia, când dacã tragem linie, bilantul e pe plus. Si ce poate fi mai multumitor, acum, la final de an, dar si de carierã, când toate generatiile care au avut-o la catedrã, ar putea sã îsi aminteascã o primã lectie de literaturã, gramaticã, ori chiar dirigentie!?
Cum te-ai caracteriza tu, prin adjective bine plasate, plastice si în culori? A fost o primã întrebare pe care acest dascãl le-a adresat-o copiilor la una dintre primele lectii de dirigentie si de atunci, aproape toti au tinut minte cât s-a râs si cum s-a sudat colectivul în jurul omului Maria Pop.
Poate cã nu este deloc lipsit de modestie sã îi gãsim loc în paginile unui ziar local, sã îi pãstrãm un loc în sufletele noastre si în amintirile din scoalã sã o regãsim mereu veselã, îngãduitoare si bine intentionatã.
Multumim pentru generatiile care acum stiu ce este cratima!
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.