O pisica turbata a bagat municipiul Vulcan in carantina

Municipiul Vulcan este incepand de vineri in carantina de gradul III dupa ce medicii veterinari au confirmat rabie la o pisica birtmaneza.

Proprietarul pisicii a sesizat medicul veterinar din Vulcan, dupa ce a observat un comportament ciudat la animalul sau de companie. Imediat, medicii au facut teste si au constatat ca e vorba de rabie. Animalul a fost eutanasiat si membrii familiei supusi unui tratament specific, deoarece intrasera in contact cu acest animal. „Conform normelor in vigoare, in acest moment trebuie instituita carantina de gradul III. Asta ar impune si adunarea tuturor cainilor comunitari de pe strazi si chiar eutanasierea lor. In plus,,in aceste zile sunt supusi tratamentului profilactic 5 oameni – proprietarii animalului si asistenta care a eutanasiat pisica”, a declarat dr. Gheorghe Cristea, sef DSVSA Valea Jiului

Medicii veterinari din Vulcan le recomanda proprietarilor de animale de companie, caini si pisici, sa se prezinte la cabinetele de specialitate pentru a-i vaccina impotriva acestei boli. De fapt, inca de vineri va demara o campanie de vaccinare antirabica  a tuturor animalelor din municipiul Vulcan.

Pe de alta parte,edilii orasului spun ca actiunea de strangere a maidanezilor se face periodic si acestia ajung la Codlea. „Noi avem un contract cu firma din Codlea. Ei vin lunar, noi strangem maidanezii si acum, cand ii predam le spunem de carantina. Ce fac ei cu acesti caini, e treaba lor”, a declarat Gheorghe Ile, primarul din Vulcan.

 

Diana MITRACHE

Advertisements

2 comentarii la „O pisica turbata a bagat municipiul Vulcan in carantina

 • 31 august 2012 la 19:18
  Permalink

  Astia au omorat pisica degeaba.Birmaneza crescuta in locuinta,caracterul ei este unul mai violent.
  Ca sa isi acopere eutanasierea facuta degeaba,au zis ca e rabie.

 • 1 septembrie 2012 la 08:26
  Permalink

  Uni nu stiu ca au 4 masele de minte darmite mare lucru ca a turbat o pisica omul rade si ataca pe la spate e.

Comentariile sunt închise.