Tren cu huila, deraiat la Lonea

O garnitura de 5 vagoane incarcate cu huila au deraiat si s-au rasturnat la putin timp dupa ce a plecat de la mina, luni seara.

Administratia CNH a demarat o ancheta, dar nu este exclus ca incidentul sa fi fost provocat de hotii de carbuni.

O garnitura de tren plina cu carbuni extrasi din mina Lonea a deraiat luni seara si s-a rasturnat imprastiind tone de carbune.

Mecanicul locomotivei s-a ales cu mai multe zgarieturi, dar dupa ce a fost controlat de personalul de pe ambulanta nu a mai avut nevoie de alte ingrijiri medicale.

Cel putin 120 de tone de huila s-au imprastiat si responsabilii din Compania Huilei cred ca de vina este infrastructura invechita. Linia industriala este degradata si incidentul care s-a produs la scurt timp de la iesirea de pe poarta mine Lonea a scos la iveala inca o data acest lucru. In plus, nu este exclusa nici varianta potrivit careia trenul sa fi fost deraiat de hotii de carbuni, care ataca garniturile din mers,imediat ce ies pe poarta minei.

„Am fost sesizati prin 112 despre faptul ca in zona minei Lonea exista un tren deraiat. Imediat ne-am deplasat la fata locului si am constatat ca este un marfar cazut de pe sine. Am fost ajutati de salvatorii mineri de la Lonea si am repus locomotiva pe sine, pentru ca risca si ea sa se prabuseasca”, au spus reprezentantii pompierilor.

La fata locului s-a deplasat si Petre Dragoescu, seful Serviciului de Securitate Miniera din cadrul Companiei Huilei, care a declarat ca se va face o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment.

 

Diana MITRACHE

Maximilian GANJU

 

Un comentariu la „Tren cu huila, deraiat la Lonea

  • 5 septembrie 2012 la 11:46
    Permalink

    LUCRURILE SINT CA SI ARANJATE DACA A FOST ACOLO ACEST GURU AL MINERITULUI DIN VALEA JIULUI…DRAGOIESCU CARE SE PRICEPE LA TOATE SI LA NIMIC CA LUMEA

Comentariile sunt închise.