Primul proiect, din cele 16, care vor fi lansate de Apa Serv în acest an, a fost parafat joi, la prânz, la Apa Serv. Este vorba despre proiectul prin care vor fi achizitionate nu mai putin de 17 utilaje, cu care se va lucra pe acest nou proiect. Vorbim si de aceastã datã, despre un pionierat la nivel national, pentru cã Apa Serv este primul operator din tarã, asa cum a fost si anul trecut, pe implementarea acestui proiect european, timpul estimat fiind de maxim douã sãptãmâni.  „Dacã anul trecut, pe 19 mai, tot în aceastã salã, se semna primul contract pe POIM (Programul Operational de Infrastructurã Mare), în prezenta ministrului de atunci Rovana Plumb, astãzi, semnãm contractul de furnizare achizitie echipamente  si utilaje independente. Cred cã într-un timp scurt, de maxim douã sãptãmâni, putem semna si contractul de supervizare si apoi avem contractul pe Uricani, urmeazã Lupeni, Petrosani si statiile de tratare Taia si Zãnoaga”, a spus Costel Avram, director general Apa Serv Valea Jiului.
Reprezentantul firmei care va furniza utilajele, în valoare de peste 6,4 milioane de lei, a dat asigurãri cã ele vor fi de cea mai bunã calitate. „Apa Serv Valea Jiului este prima companie de apã care a semnat finantarea si a dat drumul acestui contract de furnizare. Este un contract complex, care a obligat asocierea mai multor firme, pentru a livra echipamente complexe, pe care, din câte cunosc eu, din piatã, nu le putea livra o singurã companie. Sperãm sã nu dezamãgim, pentru cã echipamentele sunt de ultimã tehnologie”, a declarat Cecilia Simona Mazilu, directorul general al SC Leader Eco SRL Bucuresti.


Monica Tarcea este unul dintre liderii de proiect, care a implementat cu succes si primul proiect si a reusit sã mobilizeze echipele ca sã termine înaintea termenului, iar acum este la momentul unei noi reusite. „Sper sã pãsim, odatã cu semnarea acestui contract, cu dreptul, în implementarea lui, sã avem aceleasi rezultate bune, pe care le-am avut si pe proiectul de pe POS, sã terminãm contractele la termen, sã plãtim antreprenorii si furnizorii si sã avem apã de calitate, 24 din 24 de ore”, a completat si Monica Tarcea, manager de proiect.
Munca în echipã a fãcut ca succesul sã fie cel scontat, iar la semnarea primului proiect au venit si prefectul judetului Hunedoara si presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. „În primul rând, la aceastã orã, cei mai bucurosi cred cã sunt cei de la departamentul de exploatare, pentru cã sunt utilaje ce le sunt de foarte mare necesitate, de ultimã generatie. Mã bucur cã e un pas mare si as vrea ca toate cele 16 contracte sã le porniti în timpul cel mai scurt, asa încât sã putem la Apa Serv, mai ales cã e primul operator din România, care a semnat contractul de finantare, sã  le marcãm cu o bifã de reusitã ”, a adãugat Fabius Kiszely, prefectul judetului Hunedoara, iar presedintele Consiliului Judetean Hunedoara a felicitat, la rândul sãu, echipa de implementare.  „Vorbim despre Apa Serv, despre echipa de aici, despre anul trecut când s-a semnat acest proiect de reabilitare a infrastructurii si trebuie sã adresez felicitãri echipei pentru profesionalismul lor. În ziua de azi proiectele nu pot realizate decât în echipã, asa cã o felicit pe doamna Monica Tarcea si pe Costel Avram, pentru cum stie sã colaboreze cu oamenii si sã îi tinã uniti, în folosul cetãtenilor”, a spus Mircea Flavius Bobora, presedintele CJH.
90 de milioane de euro a primit Apa Serv pentru implementarea unui amplu proiect ce va îmbunãtãti sistemul de aductiune al apei si canalizarea în mai multe orase ale Vãii Jiului. Ministrul fondurilor europene Rovana Plumb a semnat la Petrosani contractul de finantare acum un an si acum a demarat primul obiectiv, cel de achizitionare a utilajelor.
Diana Mitrache