Decizia CCR arunca in aer retelele de socializare!

Bucurie, dezamagire sau chemarea la protestele de strada. Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei de invalidare a Referendumului pentru demiterea Presedintelui Traian Basescu a aruncat in aer retelele de socializare.

Imediat dupa anuntarea deciziei de invalidare a Referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, pe site-urile de socializare au si aparut reactiile. Unii se bucura ca si cum ar fi Revelionul si aici vorbim despre sustinatorii presedintelui suspendat. Cei mai multi, insa, si-au exprimat dezamagirea prin tot felul de mesaje sau imagini sugestive, iar altii indeamna la proteste de strada, pentru a demonstra ca votul lor nu a fost in zadar. Este, practic, varful de aisberg al polemicilor aprinse purtate pe aceste site-uri imediat dupa anuntarea rezultatelor referendumului.

Cei mai multi sustin ca votul celor aproximativ 7,5 milioane de oameni care au votat pentru demiterea lui Basescu nu poate fi aruncat, pur si simplu, la gunoi. „ROMANI, VI SE FURA VOTUL. DESI REFERENDUMUL A AVUT CVORUM, DOVEZILE O ARATA, CCR A INVALIDAT REFERENDUMUL. ROMANI, IESITI IN STRADA SI PROTESTATI. JOS BASESCU SI TOATE SLUGILE LUI!!!”, scrie un utilizator de Facebook. Un altul este de parere ca : „Haideti cu totii in strada! Ori ii dam jos pe toti ori plecam cu totii din tara si ii lasam pe ei aici in jegul si minciuna lor”.

Dezamagirea exprimata in mesaje este la fel de mare, in cele mai multe cazuri, ca si neputinta clamata de internauti: „Nu pot sa cred !!! Basescu revine, si daca noi, 7,4 milioane romani l-am suspendat ….”, ori „Iata dragii mei, cum “lupul striga <lupul>” devine realitate: pdl-istii au urlat “lovitura de stat” in timp ce ei puneau in aplicare o lovitura de stat: ignorarea votului a milioane de romani”. Asa, cum spuneam, insa, pentru altii decizia CCR a fost un motiv de mare bucurie si au salutat iminenta reintoarcere a lui Traian Basescu la Cotroceni.

Rationamentul merge, insa, mai departe, iar pe internet circula deja speculatii conform carora PSD se va duce direct in cap, PNL va iesi din USL si la toamna va castiga alegerile. Fara Crin Antonescu, insa. Uitati si rationamentul: „1. Crin Antonescu demisioneaza…; 2. PNL iese din USL si depune motiune de cenzura impotriva lui Ponta; 3. PSD=PD-L aceeasi mizerie! 4. PNL 40% in toamna!”.

Una peste alta, insa, este extrem de posibil ca nemultumirile acumulate de opozantii lui Basescu sa se mute in strada. Sunt informatii conform carora mitingurile din iarna sa fie reluate zilele urmatoare – beneficiind si de sustinere politica – pentru provocarea de alegeri anticipate.

 Carmen Cosman

Advertisements