Dorin Gligor: “O scena politica mai curata fara Crin Antonescu”

Presedintele PD-L Hunedoara, Dorin Gligor considera ca revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca referendumul nu a fost valid va insemna  “o scena politica mai curata fara Crin Antonescu”, daca acesta  va respecta propria declaratie: ori eu, ori Basescu!

“Sincer imi este foarte greu sa vorbesc despre o persoana ca si Crin Antonescu. Cu siguranta insa fara Crin Antonescu  scena politica va fi mult mai curata”, a declarat Dorin Gligor.

In ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu, ce s-a desfasurat pe 29 iulie, presedintele PD-L Hunedoara, Dorin Gligor este de parere ca magistratii Curtii nu aveau alta varianta. “Din punctul meu de vedere in afara de tergiversare cred ca Curtea Constitutionala nu avea alta varianta, iar tergiversarea ar fi de explicat prin presiunea iesita din comun a USL-ului. Sper ca odata cu intoarcea la Cotroceni presedintele sa fi inteles problemele romanilor”, a mai  spus Gligor.

La randul sau, Tiberiu Iacob Ridzi, prim-vicepresedintele BPJ Hunedoara, crede ca odata transata aceasta chestiune lucrurile sa revina la normal, iar viata romanilor sa se imbunatateasca. “Legea Referendumului era clara, 50 la suta plus 1 ar fi trebuit pentru demiterea presedintelui, iar in urma referendumului scorul a fost undeva la 46 la suta. Pana la urma cea mai importanta problema, acea a tergiversarii a dus la o situatie neplacuta pentru majoritatea oamenilor din punct de vedere economic. Euro a crescut si a avut repercursiuni imediate asupra populatiei. Odata transata aceasta criza sper ca nivelul de trai al oamenilor sa creasca”, declara Tiberiu Iacob Ridzi.

„Eu ca si deputat al Romaniei nu pot sa comentez  sub nicio forma nicio decizie a Curtii Constitutionale din Romania. Se pare ca dansii au tinut cont de faptul ca nu s-a indeplinit acel cvorum de participare 50%+1. Eu va spun ca din punct de vedere moral, din punct de vedere omeneste nu putem sa trecem peste faptul ca 8 milioane de oameni si jumatate de oameni au votat la acest referendum si 7 milioane si jumatate au votat intr-un anume fel si anume pentru demiterea domnului presedinte Traian Basescu. Eu discut cu foarte multi cetateni din colegiul de vest al Vaii Jiului si sa stiti ca noi cei care facem politica trebuie sa facem in asa fel incat sa explicam oamenilor ca votul lor conteaza foarte mult. Si o sa va zic si de ce. Foarte multi cetateni mi-au spus ca indiferent de ce voteaza ei totul se intampla doar cum vor cei de la Bucuresti. Eu cred ca nu este normal acest lucru”, a declarat deputatul PSD Colegiul de Vest, Cristian Resmerita.

CCR a decis, marti, invalidarea referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu, ce s-a desfasurat pe 29 iulie, fapt ce inseamna ca Traian Basescu se intoarce la Cotroceni.

“Decizia a fost luata cu majoritatea legala ceruta. A fost majoritate calificata. Rezultatul este cel de invalidare. Presedintele si comunicatul CCR va lamuri”, a confirmat judecatorul CCR Tudorel Toader.

USL ar putea totusi sa ingreuneze reinstalarea lui Basescu la Cotroceni, daca Parlamentul – aflat in vacanta in prezent – ar amana sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru a lua act de decizia Curtii.

Pe de alta parte in ziua suspendarii a presedintelui Traian Basescu, Crin Antonescu declara, de la tribuna Parlamentului, ca el va iesi din politica daca referendumul nu va duce la demitere.

“Ori eu, ori Traian Basescu”, spunea Crin Antonescu, iar in saptamanile care au urmat referendumului si-a reafirmat pozitia categorica in mai multe randuri.

 Marius MITRACHE

Un comentariu la „Dorin Gligor: “O scena politica mai curata fara Crin Antonescu”

  • 22 august 2012 la 10:33
    Permalink

    Gligore „pasarea malai viseaza si calicul praznic”.Esti un fraier ca sa nu zic un prost.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.