Guvernul ar putea discuta azi SIEG-ul de la CEH

Serviciile de Interes Economic General (SIEG) pentru Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi discutate în sedinta de Guvern de astãzi, iar acest lucru vine sã dea o sansã si minelor care nu primesc subventii.
Declaratia îi apartine liderului sindical de la CE Hunedoara, Darius Cîmpean, care explicã ce au cerut practic sindicatele. „S-a fundamentat SIEG-ul si a fost prins în acest memorandum care ar urma, din ceea ce stiu eu, sã fie introdus în sedinta de Guvern de miercuri. Rãmânem  consecventi pe ideea cã am dori fundamentarea SIEG pe douã grupuri cu cãrbune la Mintia si unul pe cãrbune la Paroseni, cu preluarea cãrbunelui de la cele douã exploatãri miniere ce nu au ajutor de stat, la costurile de productie”, a declarat Darius Cîmpean, presedintele sindicatului Muntele.
Sindicatele au cerut în repetate rânduri sã fie fundamentat un astfel de sistem pentru CEH, iar acum spun cã nu ar fi deloc târziu. Asta, chiar dacã sindicatele de la Mintia s-au rãsculat marti. Dacã nu se iau mãsuri, iar pretul de pe piatã al energiei pe cãrbune este mic, minerii si energeticienii sunt în impas. „Dacã nu se urgenteazã, pentru cã noi am vorbit cu secretarul de stat Doru Visan, sã urgenteze procedurile, pentru ca acest memorandum sã treacã si apoi sã aparã hotãrârea de guvern cu serviciile de sistem, riscãm sã nu putem încasa avansurile pe 30 martie”, a conchis Darius Câmpean.
Mai mult, la minele Lupeni si Lonea, încã nu este gata documentatia pentru ajutoarele de stat. Sindicatele cer si acum imperativ acest lucru celor de la Minister, pentru cã si în acest caz este nevoie de o nouã hotãrâre de Guvern.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Guvernul ar putea discuta azi SIEG-ul de la CEH

  • 13 martie 2018 la 20:08
    Permalink

    Investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului si modernizarea magistralei de TERMOFICARE .

  • 14 martie 2018 la 07:48
    Permalink

    Sindicatul Muntele a agreat formula SIEG-ului cu grupul de la Paroseni si un grup la Mintia pe gaz?!

Comentariile sunt închise.