Inspectorii Apa Serv Valea Jiului au descoperit zeci de cazuri de furt  iar o parte dintre hoti au ajuns sã fie cercetati penal. Pentru cã fapta este consideratã minorã, cei mai multi suspecti scapã de pedeapsã.
Inspectorii Apa Serv Valea Jiului au depistat, în urma verificãrilor din teren efectuate pe parcursul anului trecut, sute de bransamente ilegale si s-au îndreptat cu plângeri penale împotriva hotilor. Pagubele aduse societãtii sunt considerabile. Furtul de apã din sistemul public de alimentare nu este considerat ca o infractiune gravã cu pericol social. Prin urmare, procurorii dispun renuntarea la urmãrirea penalã în cele mai multe dosare de furt iar instanta de judecatã confirmã propunerea parchetului.
Totusi, hotii de apã nu scapã de rãspundere pe deplin pentru cã, pe cale civilã, juristii operatorului continuã actiunile pânã la acoperirea pagubelor. Pe de altã parte, Apa Serv Valea Jiului a înregistrat o scãdere usoarã în ceea ce priveste furturile din bunurile societãtii, respectiv cele legate de furtul capacelor de canal ori chiar a componentelor hidrantilor de pe domeniul public.
Maximilian Gânju