Prejudiciul de la teatru, 1% fatã de declaratiile oficialilor CJH

Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de 4 mii de lei, la teatrul Dramatic ID Sîrbu. Suma reprezintã 1% fatã de cele prezentate, în cursul anului trecut, de oficialii Consiliului Judetean Hunedoara, în subordinea cãruia functioneazã institutia de culturã.
Inspectorii de la Curtea de Conturi au verificat “situatia sumelor estimative consemnate în actele de audit/control prin care au fost identificate venituri suplimentare la bugetul general consolidat, prejudicii si abateri financiar-contabile si fiscale, pentru fiecare din entitãtile auditate/controlate în anul 2017”. Potrivit raportului, prejudiciul constatat este de 4 mii lei.
“Neurmãrirea si neîncasarea în termenul legal de prescriptie a unor creante apartinând entitãtii verificate (Teatrul I.D. Sîrbu Petrosani). (…) Analiza periodicã a soldului contului „Clienti” în vederea identificãrii tuturor creantelor neîncasate în termenul legal; efectuarea tuturor demersurilor necesare pentru încasarea sumelor înregistrate în contul clienti înlãuntrul termenului legal de prescriptie, inclusiv actionarea în instantã; stabilirea exactã a prejudiciului creat bugetului Teatrului Dramatic Ion D. Sîrbu Petrosani, prin nerealizarea actiunilor de recuperare a veniturilor, înregistrarea acestuia în evidenta contabilã si recuperarea integralã a acestuia”, aratã raportul Curtii de Conturi.
CJH a constatat un prejudiciu de un milion de euro
Consiliul Judetean Hunedoara a constatat un prejudiciu de un milion de euro, la Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petrosani.
Anul trecut, oficialii Consiliului Judetean Hunedoara au realizat douã auditãri la nivelul Teatrului Dramatic ID Sîrbu Petrosani. Primul audit a scos la ivealã un prejudiciu de 2 milioane de lei si a cuprins perioada 2015-2016, iar cel de-al doilea audit extins pânã în anul 2009 a mãrit prejudiciul pânã la suma de 4 milioane de lei. Auditul realizat de Consiliul Judetean Hunedoara a scos la ivealã mai multe nereguli. ”Institutia a plãtit din bugetul propriu servicii conexe de scenografie costume în valoare de 1.504.053 lei, nejustificate legal, în conditiile existentei unui contract cu aceeasi  persoanã, având ca obiect scenografia decor, scenograf care trebuia sã realizeze si conceptia costumelor, pentru un numãr de 38 de productii artistice”, arãta raportul de audit.  Acelasi raport arãta cã teatrul din Petrosani avea “creante neîncasate: 4500 lei facturi peste 1 an cãtre Primãria Lupeni si Primãria Aninoasa”. La finele anului trecut, oficialii CJH declarau cã au fãcut plângere la DNA si cã nu pot oferi mai multe informatii, fiind în desfãsurare cercetarea.
Monika BACIU

2 comentarii la „Prejudiciul de la teatru, 1% fatã de declaratiile oficialilor CJH

 • 21 februarie 2018 la 20:02
  Permalink

  Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora , Andronache , Vasilescu coordonati din umbra de Laurentiu Nistor) sa asfalteze drumurile judetene din Parang , Valea de Pesti , … ca de aici au primit voturi si sa nu-i intereseze construirea in parteneriat a unui nou stadion Corvinul . Daca nu vor modernizarea turismului in valea jiului atunci noi simpli cetateni (fara politic) vom strange semnaturi de desprindere de judetul Hunedoara si unirea cu judetul Gorj . Ne-am saturat de amanari , minciuni cu vorbe ca valea jiului este prioritara , vrem fapte .

  Răspunde
 • 22 februarie 2018 la 07:16
  Permalink

  E o gluma proasta a Curtii de Conturi cred… 4000 de lei, pai si unei persoane particulare ai putea sa-i gasesti un astfel de „prejudiciu”. Eu in continuare cred ca prejudiciul real este cel de 1 milion de euro…..
  Bine ca s-a rezolvat si prejudiciul asta. Deci, in concluzie, eu consider ca este prejudiciu zero.
  CEH sa traiasca, si Casa de Cultura din Petrosani.
  4000 de lei????? Curtea de Conturi cred ca doarme. Noroc ca in cazul flota prejudiciul a fost tot ZERO.
  Ce tara de cacat……

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.