Valea Jiului, încotro?

Scolile, spitalele sau orice alte entitãti publice au fost uitate, în anul 2017, de Guvern. Executivul nu a alocat bani pentru aceste domenii.
Ba mai mult, autoritãtile locale au fost îndemnate sã acceseze fonduri europene. În acest sens, senatoul PNL Carmen Hãrãu vrea sã afle de la premierul României, Viorica Dãncilã, ce proiecte existã pentru Valea Jiului.
“Valea Jiului din judetul Hunedoara este o regiune ce treptat si-a pierdut productia de cãrbune. Anul trecut s-au închis minele Paroseni si Uricani, anul acesta urmeazã sã-si închidã productia minele Lupeni si Lonea, urmând sã-si continue activitatea doar minele Livezeni si Vulcan. Locuitorii din aceastã frumoasã zonã au trãit cu speranta cã vor fi ajutati. În domeniul investitiilor din minerit nu au primit niciun ajutor, dar anul trecut au fost asigurati de cãtre fostul prim-ministru Mihai Tudose cã nu se mai închid mine, din contrã se redeschid. Din respect si bun-simt, nimeni nu l-a contrazis, dar minerii au zâmbit amar. Turismul, vãzut ca alternativã la minerit, a fost neglijat total, în schimb autoritãtile locale au fost îndemnate sã caute solutii la proiectele europene. Scolile, spitalele si termoficarea nu au primit în anul 2017 nicio sumã pentru investitii de la Guvern”, aratã senatorul PNL, Carmen Hãrãu.
Senatorul oferã ca exemplu declaratia comisarului european Corina Cretu, care a afirmat existã un proiect pilot pentru Valea Jiului.
„Din aceste considerente, vã rog, doamnã prim-ministru sã-mi comunicati ce actiuni intentionati sã întreprindeti pentru zona Vãii Jiului (municipiile Petrosani, Vulcan Lupeni si orasele Petrila, Aninoasa, Uricani), în ce constã proiectul pilot de care face vorbire doamna comisar european si ce ar trebui sã facã autoritãtile locale”, mai aratã Carmen Hãrãu.  Deocamdatã nu existã mai multe date despre proiectul pilot la care fãcea referire comisarul european.
Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Valea Jiului, încotro?

  • 15 februarie 2018 la 21:06
    Permalink

    Am votat ca un prost PSD dar ei nu fac investitiile ce au promis la EM Livezeni si EM Vulcan , schimbarea teviilor de termoficare de la termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor , Gara Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , drumul spre Herculane , drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Transalpina si Voineasa ….. Consiliul Judetean Hunedoara PSD nu vrea sa modernizeze drumurile judetene din Parang si Valea de Pesti dar toti din ministere si CJH sunt platiti regeste din bani nostri publici iar sefi lor au profitat de votul cetatenilor din valea jiului ca Deva nu a votat cu PSD .

  • 15 februarie 2018 la 22:26
    Permalink

    Un mesaj din valea jiului pentru PSD – Noi v-am votat iar voi ca de obicei ne-ati uitat !

Comentariile sunt închise.