Sute de kilograme de produse alimentare sunt depozitate in conditii mizerabile in garaje transformate pe post de en gros. Autoritatile ii vaneaza pe patronii care pun viata consumatorilor in pericol.

Isi permit sa plateasca lunar chirii exorbitante pe cativa metri patrati, atat cat ofera un garaj din zone pietei. Dau acesti bani pe care-i scot inzecit nu pentru a-si parca masinile ci pentru a-si tine marfurile pe care le scot apoi la tarabe. Numarul tot mai mare al celor care cauta sa se imbogateasca peste noapte pe spatele locuitorilor zonei punandu-le viata in pericol, fara sa respecte normele elementare de protectie a consumatorului, a condus la actiuni de control fara precedent In Valea Jiului. Situatia s-a mai imbunatatit o perioada, insa moda garajelor transformate In en gros a revenit. “Alimentele sunt depozitate printre piesele de masina, uleiuri si alte substante toxice. Pe langa faptul ca nu se respecta nici o norma privind depozitarea si comercializarea acestor produse, proprietarii garajelor transformate in depozit en-gros pun viata consumatorilor in pericol. Am descoperit intr-un garaj in care, printre sacii de zahar, faina sau alte produse se plimbau in voie sobolani sau alti paraziti care sunt un pericol pentru sanatate”, arata inspectorii in siguranta alimentara. Actiunea de depistare a acestor “bombe” este ingreunata de faptul ca depozitele clandestine sunt greu de localizat.

 Maximilian Ganju