Ministrul Energiei, Anton Anton promite investitii prioritare în rezolvarea problemelor de mediu la termocentralele pe carbune

Prioritãtile Ministerului Energiei în perioada urmãtoare vor fi legate în special de investitii în rezolvarea problemelor de mediu la termocentralele pe cãrbune, extrem de importante pentru sectorul energetic românesc, dar si pe rezolvarea procedurilor de infringement cu Comisia Europeanã, a declarat, joi, ministrul Energiei, Anton Anton.
„Am planuri simple: programul de guvernare si, în cadrul programului de guvernare, vreau ca cetãtenii sã simtã cã existã un Minister al Energiei care se ocupã de ei”, a arãtat ministrul.
Potrivit ministrului, în programul de guvernare, se pune accent pe productia de energie pe cãrbune întrucât acolo sunt cele mai mari probleme, datoritã poluãrii, pentru care România riscã proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.
„De-asta ne-am concentrat, la nivel de primã urgentã, sã vedem ce putem face ca sã scãdem poluarea. Eu nu am de gând sã închid mine, termocentrale pe cãrbune. România are un mix energetic si cel putin o treime provine din cãrbune. Eu ce sã fac acum, sã renunt la toate facilitãtile pe care le am pentru cã vezi, Doamne, nu stiu ce trebuie sã fac. Sigur cã vreau sã le eficientizez. Asta va fi prima preocupare pe care o am. Vreau sã vãd care e planul si cum o sã facem sã scadã poluantii”, a sustinut Anton.
El a amintit cã Ministerul Energiei va pregãti o strategie nationalã a acestui sector, împreunã cu Ministerul Mediului.
„Existã un fel de listã de urgente care începe cu infringementurile pe care le avem de la Comisia Europeanã. Si acolo trebuie sã mã duc din nou în Parlament, îmi pare rãu, de unde am plecat, sã le spun „Fratilor, vedeti cã am o hârtie, la voi, aci, un document, cã trebuie sã-l aprobãm”. Asta e prima urgentã pe care o am, dacã vreti sã stiti”, a precizat ministrul.

One thought on “Ministrul Energiei, Anton Anton promite investitii prioritare în rezolvarea problemelor de mediu la termocentralele pe carbune

  • 1 februarie 2018 at 19:47
    Permalink

    Termocentrala Paroseni este eficienta , moderna iar din august va indeplini toate cerintele de mediu . Daca s-ar face investitiile promise anul trecut de guvernu PSD – ALDE la EM Livezeni si EM Vulcan atunci ar deveni rentabila huila din valea jiului . Ministrul Anton Anton la fel ca si celalalti ministi sunt condusi de directori olteni din ministere care acorda bani lignitului slab calitativ (acum cativa ani se aducea carbune calitativ din Serbia pentru a ajuta la arderea lignitului in termocentralele oltenesti) si distrung mediul inconjurator (asta nu stiai Anton) cu defrisarile din cariere reampaduririle costa mult si se fac putine . Ministrl Anton Anton este in plus acolo …….. dar trist este ca sunt toti cei din ministere platiti regeste din bani nostri publici .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *