Viorica Dãncilã: “Valea Jiului este o prioritate” / Valea Jiului, într-un proiect pilot pe fondurile europene

Corina Cretu, comisarul European, s-a aflat în România unde a discutat cu premierul, Viorica Dãncilã, despre absorbtia fondurilor europene. Comisarul European a precizat cã sunt fonduri destinate în special pentru Valea Jiului, catalogând zonã ca fiind una din cele mai sãrace din România.
“Am informat-o pe doamna prim-ministru despre o actiune legatã de regiunile care si-au pierdut sau riscã sã îsi piardã productia de cãrbune si în acest stadiu am invitat România sã aplice pentru a actiona cu fondurile noastre pentru a actiona pentru redresarea uneia dintre cele mai sãrace zone  din România, care este Valea Jiului. cred cã este o initiativã importantã de a intra în acest proiect pilot si România ar trebui sã joace un rol important având în vedere experienta pe care o are în domeniu. Doamna Dãncilã sã ne trimitã o solicitare în acest sens, mie si domnului vicepresedinte. Existã deschidere la nivelul Comisiei sã facem tot ce putem pentru a ajuta România”,  a spus Corina Cretu, comisar european.
Premierul României, Viorica Dãncilã, dã asigurãri cã Valea Jiului este o prioritate pentru guvern si cã zona va fi inclusã în acest proiect pilot.
„Vã multumesc pentru informarea si angajamentul si sustinerea dumneavoastrã legatã de platforma pentru regiunile miniere si este adevãrat, pentru noi, Valea Jiului este o prioritate pentru a o încadra în acest program-pilot. Vom coopera si pe viitor legat de acest lucru”, a spus Viorica Dãncilã, premierul României.
Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan a avut prima reactie. “Salut modul de abordare consecvent al doamnei comisar european Corina Cretu, care astãzi dupã întâlnirea domniei-sale cu doamna prim-ministru Viorica Dãncilã a precizat în fata presei încã o datã, disponibilitatea Comisiei Europene de alocare de fonduri pentru redresarea economicã si socialã a Vãii Jiului. Prin aceastã abordare doamna comisar îsi onoreazã practic promisiunile fãcute în aprilie 2017, în timpul dialogului purtat cu domnia-sa la Bruxelles, promisiuni care conform declaratiei de presã de astãzi, pot fi materializate în cel mai scurt timp, pe baza proiectelor pe care administratiile publice din Valea Jiului le pot angaja în scopul obtinerii de fonduri europene, conform strategiei zonale de dezvoltare economicã si socialã. Îi multumesc doamnei comisar european Corina Cretu în numele cetãtenilor municipiului Vulcan si doamnei premier Viorica Dãncilã anticipat, pentru toate proiectele pe care Guvernul României si Uniunea Europeanã le vor finanta pentru o viatã mai bunã a oamenilor de aici”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Încã din luna decembrie a anului trecut a fost lansatã platforma dedicatã Vãii Jiului. Pânã pe 23 februarie guvernul român s-a angajat sã prezinte Comisiei Europene propunerile de accelerare a absorbtiei fondurilor europene.
Monika BACIU

Advertisements

5 comentarii la „Viorica Dãncilã: “Valea Jiului este o prioritate” / Valea Jiului, într-un proiect pilot pe fondurile europene

 • 31 ianuarie 2018 la 18:43
  Permalink

  Doamna Docila stie oare unde e Valea Jiului? Ea crede ca e un cartier din Videle ….

 • 31 ianuarie 2018 la 19:19
  Permalink

  Nu cred in minciunile PSD , Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora si Andronache coordonati de Laurentiu Nistor) nu modernizeaza asfalteze drumul judetean din Parang si drumul judetean Valea de Pesti , guvernul PSD nu vrea sa asfalteze drumul national spre Herculane , drumnul national DN 7A de pe Jiet spre Voineasa si Transalpina , Gara Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , …. aceste lucrari sunt incepute de foarte multi ani si amanate sub diferite motive desi valea jiului a votat tot timpul cu PSD (la parlamentare , presedentiale , europarlamentare , locale , … ) iar Deva NU voteaza cu PSD .

 • 31 ianuarie 2018 la 19:20
  Permalink

  Daca a zis Vasilica Dancila ca:
  Valea Jiului este o prioritate” / Valea Jiului, într-un proiect pilot pe fondurile europene, clar ca v-ati dus pe apa sambetei.
  Sunteti ca si terminati in vale. Va umplut gura de carne ca la ultimi prosti !
  Voi nu realizati ce imbecilitati vorbesc ciumpalaci astia de PSD-isti ?
  Cine a condus Romania in ultimi 6 ani. Cate promisuni ati primit de la PSD in ultimi 6 ani prin gura.
  NU va ajunge cata carne va dat prin gura PSD-ul ?
  Mai vreti !? Inseamna ca sunteti tampit de tot, cu scuzele de rigoare.

 • 1 februarie 2018 la 08:48
  Permalink

  Da, doar acum au aflat de Valea Jiului cand e terminat? din toate punctele de vedere.Cata ipocrizie.Trist e ca sunt multi care pun botul la astfel de minciuni !

 • 2 februarie 2018 la 11:27
  Permalink

  Am inregistrat cele promise de VesilicaVioreaDragnea iar la alegerile viitoare le voi sugera sa le foloseasca ca subiect de campanie electorala pentru ca sigur vor pune,din nou, botul fraierestenii din Valea Jiului.Parerea mea este ca pana nu va fi lansata o bomba biologica deasupra Vaii jiului ,care sa omoare toti microbii prostiei din capul momarlanilor ,vom avea parte tot de promisiuni si abureli PSD-iste.Daca nu stie cineva cum arata un microb al prostiei ,acesta se poate vedea la Primaria Vulcan pe post de primar.Este cel mai elocvent caz.

Comentariile sunt închise.