Noi promisiuni politice si o gargarã ieftinã

S i-au schimbat douã guverne într-un an de zile, au rãvãsit codul fiscal, iar promisiunile din campania electoralã sunt departe de a fi fost îndeplinite. Oficialii Partidului Social Democrat prezintã un nou plan de guvernare. Al treilea, pentru al treilea guvern. Social-democratii au planuri pentru hunedoreni. Le promit investitii la Complexul Energetic Hunedoara. Aceleasi de acum vreo patru ani.
Cãrbunele este important
Potrivit noului plan de guvernare, cel de-al treilea, cãrbunele este vital pentru România. Totul se rezumã la vorbe si termene…
“Cãrbunele rãmâne o componentã importantã a mixului de materii prime energetice a României. Pe termen mediu, productia de huilã trebuie mentinutã pentru a asigura functionarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia si un grup la termocentrala Paroseni, pentru producerea de energie electricã si energie termicã în sistemele centralizate de termoficare de la Deva si din Valea Jiului (Petrosani, Lupeni, Vulcan etc.)”, aratã cel de-al treilea plan de guvernare.
Minele se închid una câte una. Ultimele douã unitãti miniere închise au fost cele de la Paroseni si Uricani. Pânã la sfârsitul anului urmeazã Lupeni si Lonea, iar Valea Jiului va mai rãmâne cu douã unitãti miniere, asa zis viabile. De cealaltã parte, termocentrala de la Mintia se zbate pentru a supravietui. La o loviturã de ciocan stã soarta termocentralei, însã cei de la PSD vin cu alte promisiuni.
“CEH Hunedoara-Mintia – constructia unui grup energetic în ciclu combinat în condensatie cu capacitate de 400MW si functionare pe gaze naturale la CTE Deva”, mai aratã planul de guvernare.
Companiile cu probleme nu se vor închide
Social-democratii dau asigurãri cã societãtile de stat cu probleme nu se vor închide. Vor intraîntr-un proces de reorganizare pentru a deveni profitabile. CEH este în proces de reorganizare/restructurare de ani de zile.“Companiile aflate în situatii financiare precare (insolventã, datorii, etc), precum CN Hunedoara, nu se vor închide. Ele vor intra într-un proces de reorganizare pe modelul Hidroelectrica, având drept scop readucerea acestora în parametrii de profitabilitate, inclusiv prin cooptarea unor investitori privati, acolo unde este posibil”, aratã acelasi plan.
Guvernantii promit de fiecare datã marea cu sarea. Pentru angajatii Complexului Energetic Hunedoara promisiunile nu au fost îndeplinite, iar soarta celui mai mare angajator din judetul Hunedoara este incertã.
Monika BACIU

4 comentarii la „Noi promisiuni politice si o gargarã ieftinã

 • 29 ianuarie 2018 la 19:10
  Permalink

  Speram sa se faca investitiile promise la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului , daca nu vor baga pedici olteni din ministere care sustin lignitul slab calitativ din Gorj .

 • 29 ianuarie 2018 la 20:21
  Permalink

  Dar tie cine ti-a bagat ,,pedici”sa inveti limba romana?Tot ,,olteni” din ministere?

 • 29 ianuarie 2018 la 22:20
  Permalink

  Fane , cel ce scrii zilnic comentarii sub mai multe nume ai invidie pe mineri si minerit ca ai fost dat afara de la Mina ca esti betiv , puturos , … oltean mustacios si vorbesti stalcit ca un copil si te scuzi ca ai problene cu dantura , fofon

 • 29 ianuarie 2018 la 23:49
  Permalink

  Cand vorbesc despre reorganizarea/restructurarea CEH pentru a deveni profitabil dupa modelul Hidroelectrica oamenii astia ne arata fara nici cea mai mica urma de indoiala ca habar nu au despre ce vorbesc.

Comentariile sunt închise.