Regulament nou pentru acordarea de stimulente pentru elevii hunedoreni.  Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat proiectul de hotãrâre privind aprobarea “regulamentului de acordare a stimulentelor financiare elevilor si profesorilor din institutiile de învãtãmânt din judetul Hunedoara, care au obtinut rezultate de exceptie la etapa judeteanã a Olimpiadelor Nationale Scolare”.
Potrivit documentelor, adoptarea acestui regulament s-a impus datoritã palmaresului realizat în domeniul educatiei si pozitia de excelentã detinutã de elevii si profesorii din judetul Hunedoara la etapa judeteanã a olimpiadelor nationale scolare.
“Recunoasterea performantelor elevilor si profesorilor reprezintã o prioritate pentru administratia judetului Hunedoara. pentru a crea si stimula mediul competitional cât mai amplu, dar si fair-play în rândul elevilor, Consiliul Judetean Hunedoara doreste sã sprijine actul educational din unitãtile de învãtãmânt de stat din judet, prin acordarea unor stimulente financiare elevilor cu performante deosebite”, aratã documentul aprobat de consilierii judeteni.
Stimulentele financiare se acordã elevilor si profesorilor din institutiile de învãtãmânt din judetul Hunedoara care au obtinut premii la etapa judeteanã a Olimpiadelor Nationale Scolare.
“Cuantumul stimulentului financiar care se acordã fiecãrui elevi si profesor, se aprobã anual prin hotãrâre de Consiliu Judetean, în limita sumelor prevãzute în bugetul propriu al judetului Hunedoara”, mai aratã documentul.
Odatã cu acordarea stimulentelor financiare se va acorda si o diplomã de onoare.
Monika BACIU