Parâng – zi liberã, turisti putini, telescaun în revizii!

Nu prea au venit turisti în Parâng, desi o zi liberã ar fi fost numai bunã pe schiorii din zona noastrã. Iar asta s-a întâmplat doar în Parâng, pentru cã la Straja au fost mult mai multi.  Cei câtiva schiori pe care i-am întâlnit erau la telescaunul nou si asteptau sã se strângã un grup, asa încât sã porneascã pentru toti instalatia de transport pe cablu. Au venit la zãpadã si unii erau din Petrosani, în timp ce altii se plângeau cã sunt cazati într-o cabanã, la care, cu telescaunul de la Rusu, nu pot ajunge.
„Suntem cazati în zona de sus si de la statia de coborâre, cum duc bagajele pânã sus? E incredibil cum suntem acum lãsati asa. Dacã ne convine, bine, dacã nu, asta e. O sã caut sus sã mã descurc”, a spus unul dintre cei veniti la instalatia de transport din zona Rusu.
Le-ar fi convenit celãlalt telescaun, însã, acolo au fost întâmpinati de un angajat care le-a zis cã miercuri, taman în ziua declaratã liberã, telescaunul vechi este în revizie. „Deocamdatã e revizie azi”, a spus cel care asigura acolo permanenta.
Oamenii erau contrariati si se tot întrebau cum vor ajunge pe jos, pânã sus în Parâng, din locul în care îi va lãsa telescaunul functional. Din pãcate, situatia  nu a fost niciodatã reglementatã si, chiar dacã aleg Parângul, tocmai pentru cã nu sunt asa multi turisti, problema instalatiilor de transport, a telescaunului, ori a teleschiurilor este cea care îi face sã se gândeascã de douã ori data viitoare.
Diana Mitrache

One thought on “Parâng – zi liberã, turisti putini, telescaun în revizii!

  • 24 ianuarie 2018 at 19:06
    Permalink

    Daca Consiliul Judetean Hunedoara PSD ar fi asfaltat drumul judetean din Parang alta ar fi fost dezvoltarea Statiuni Parang dar sa ne razbunam noi valea jiului sa nu mai votam cu PSD-ul ca i-am votat degeaba 27 de ani iar Deva nu .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *