Termoficarea asteaptã sudarea tevilor sparte

Populatia din Valea Jiului, care a mai rãmas bransatã la sistemul centralizat de  termoficare  asteaptã finalizarea reparatiilor.  Sunt luate în calcul lucrãrile de sudare a tevilor de pe magistrala spartã, dar si cele  ce au fost necesare în Petrosani, acolo unde tevile magistralei au fost îndepãrtate, pentru ca Pârâul Staicului sã fie reabilitat în Cartierul Aeroport.
„Deva are cãldurã, pentru cã au pornit-o la solicitarea asociatiilor de proprietari. Acum nu as vrea sã gresesc, dar gradul de încasare acolo e de 90% la  facturi. La noi, lucrãm încã la reparatia tevilor si respectãm graficul pe zile, fãrã pauze. Dupã finalizarea reparatiilor, care o parte sunt tãiate, ca sã se finalizeze reparatiile la pârâul Staicului, pânã la  1 noiembrie suntem gata inclusiv cu probele de apã caldã”, a spus Viorel Stancu, director general al CEH.
La Petrosani sunt cei mai multi beneficiari, însã, reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara cer acum comenzi ferme. Mai ales cã în Valea Jiului, abia putin peste jumãtate dintre cei care  au beneficiat de agent termic anul trecut, au plãtit pentru facturile remise.
„Noi am fãcut solicitarea administratorului judiciar. Joi avem sedintã de îndatã sã putem prelungi perioada de concesiune a serviciului de termoficare, dupã care se va încheia conventia cu CEH, respectiv cu Termocentrala Paroseni. În jurul datei de 1 noiembrie se va furniza agent termic, cãtre populatie”, a adãugat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Mai sunt 1.254 de apartamente bransate în Petrosani si doar  aici Termocentrala Paroseni mai furnizeazã agent termic pentru populatie, alte douã blocuri sociale fiind racordate din sezonul urmãtor si la Vulcan.  Din pãcate, restul administratiilor locale  au renuntat la acest  sistem, pentru cã nu au reusit sã îsi punã la punct retelele.
Diana Mitrache

4 thoughts on “Termoficarea asteaptã sudarea tevilor sparte

 • 19 octombrie 2017 at 19:55
  Permalink

  Lasati vesnicile carpeli si schimbati tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a deveni rentabila termoficarea in valea jiului

  Reply
 • 19 octombrie 2017 at 22:34
  Permalink

  Din luna mai ce ati facut trantorilor? Sudati conductele acum cand trebuia sa dati caldura,halal conducatori! Vai mama voastra!

  Reply
 • 20 octombrie 2017 at 10:36
  Permalink

  Nepasare si indolenta !!!..fara a fi tras cineva la raspundere Aici sa ajuns ! Pe alta parte ,se spune ca centralele de apartament pe gaz sunt foarte cancerigene si poluante plus ca gazul se scumpeste mereu !! Iar mai marii nostrii din temiri ce interese,au renuntat incet incet la termoficare ,care era ce-a mai rentabila tinind con ca materia prima o avem sub noi!! Cu un minim de investitii se puteau inlocuii tevile magistrale cu altele moderne ,din alte materiale ,la dimensiuni mai mici si ar fi fost Petrosaniul si Valea unul din cele mai curate orase …precum Jiul a ajuns unul din cele mai curate riuri……dar.”.unde nu-i cap ,vai de picioare ” Astia ne-au fost conducatorii din ultimii 30 de ani !!! Fala voua mutilor …..

  Reply
 • 21 octombrie 2017 at 14:07
  Permalink

  si cand dati drumul la caldura se sparg din nou:))

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *