Când încep repara?iile la Piata Centrala Petrosani?

Zeci de producãtori care-si desfãceau produsele în hala din cadrul Pietei Centrale Petrosani înregistreazã pierderi masive din cauzã cã reparatiile la acoperisul clãdirii sunt tãrãgãnate.
Primãria Petrosani a licitat lucrãrile pentru reparatia acoperisului halei din cadrul Pietei Centrale Petrosani si a alocat fondurile necesare, însã desi a stipulat prin contract cã lucrarea  trebuie realizatã ”în regim de urgentã”, câstigãtorul licitatiei încã nu s-a apucat de lucrãri.  Abia miercuri a depus garantia si va mai dura o perioadã pânã când se va apuca de organizarea de santier.
În tot acest timp, de pierdut au micii producãtori care-si desfãceau  produsele în spatiul închis. Pierderile înregistrate sunt substantiale în conditiile în care stau cu lacãtul pe afacere încã din 3 septembrie. Totodatã, Administratia Pietelor colecteazã mai putini bani si se vede nevoitã sã-si opreascã toate investitiile preconizate pentru acest an.
”Lucrãrile ar trebui sã înceapã cât mai curând, cât este încã vreme bunã. Oamenii deja vin în fiecare zi la noi si ne întreabã de ce întârziem, pentru cã ei pierd la fel ca noi. Constructorul a venit si a vãzut despre ce este vorba, a depus garantia si mai trebuie doar sã se apuce de reparatii”, spune seful Administratiei Pietelor Petrosani, Sorin Cretu.
Pe de altã parte, surse de încredere spun cã firma care a cãstigat licitatia, o societate din Bucuresti, a încercat imediat dupã ce a fost desmenatã câstigãtoare sã obtinã o suplimentare a fondurilor pe motiv cã lucrãrile sunt mai complexe. Primãria Petrosani a refuzat categoric sã accepte orice act aditional iar societatea a fost avertizatã cã îi va fi reziliat contractul. Reamintim cã Hala Pietei Centrale Petrosani a rãmas fãrã acoperis în urma unei  furtuni puternice, pagubele înregistrate fiind de circa 400 de mii de lei.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Când încep repara?iile la Piata Centrala Petrosani?

  • 23 octombrie 2017 la 17:13
    Permalink

    Cand da zapada si gerul.

Comentariile sunt închise.