Universal Edil – firmã cu datorii de 33 de milioane

Universal Edil, firma al cãrei unic actionar este Consiliul Local al municipiului Lupeni are datorii de ordinul sutelor de mii de lei.  Societatea a intrat în atentia opiniei publice dupã incidentul de sãptãmâna  trecutã, atunci când planseul unei locuinte situatã la etajul I a ajuns peste vecinii de la parter, prãbusindu-se.  Potrivit datelor oficiale,  la sfârsitul anului trecut,  societatea din Lupeni avea o cifrã de afaceri de 807.735 lei.  Datoriile societãtii sunt însã de 33.495.987 de lei, la finalul anului trecut fiind înregistrate pierderi de 528.886 de lei. În data de 15 mai 2011, instanta de la Tribunalul Hunedoara a decis deschiderea procedurii insolventei. Dosarul nici acum nu a fost închis total. În dosarul initial, instanta  a stabilit la data de  20 septembrie anul curent amânarea cauzei “pentru continuarea procedurii de recuperare a creantelor”.
Cine sunt creditorii Universal Edil?
12 societãti au solicitat deschiderea procedurii insolventei Universal Edil din Lupeni. Printre solicitanti se aflã Complexul Energetic Hunedoara, ApaServ Valea Jiului, Primãria Lupeni care este unicul actionar al societãtii, dar si ANAF. La Lupeni, furnizarea agentului termic s-a livrat prin SC Universal Edil SA Lupeni, societate care în anul 2011 a intrat în insolventã prin procedurã simplificatã. “Datoria totalã cãtre SCEH – Sucursala Electrocentrale Paroseni a SC Universal EDIL  SA Lupeni este de 30.307.359,36 lei – din care 30.300.000,73 lei suma înscrisã la masa credalã. Mentionãm cã aceastã societate are ca unic actionar Consiliul Local al municipiului Lupeni”, arãta un rãspuns al CEH de anul trecut.
Si cei de la ApaServ Valea Jiului au de recuperat sume importante de la Universal Edil din Lupeni.
“Societãtile de termoficare datoreazã operatorului de apã 542.905,14 lei, ponderea cea mai mare în totalul creantelor societãtilor de termoficare o detine SC Universal Edil SA Lupeni cu o valoare de 542.122,42 lei, pentru care societatea noastrã a depus actele la masa credalã în vederea recuperãrii acesteia, societatea fiind în insolventã”, aratã bilantul ApaServ Valea Jiului de la sfârsitul lunii iunie.
Au cerut investitii
De cealaltã parte, consilierii locali de la Lupeni, dar si reprezentantii Primãriei au solicitat conducerii Universal Edil sã realizeze investitii la blocurile din localitate.
“În februarie 2017 i s-a cerut în mod expres reabilitarea blocului D1 de pe  strada Tineretului, deoarece aceastã societate încaseazã chiriile pe locuinte si administreazã veniturile si cheltuielile blocurilor acestea fiind în patrimoniul lor. Primãria are atributii doar în repartizarea locuintelor propuse de SC Universal Edil SA în vederea închirierii”, a declarat Lucian Resmeritã primarul municipiului Lupeni, în urmã cu douã zile. Si consilierii locali din Lupeni au depus la începutul acestui an o solicitare prin care cereau investitii la blocurile sociale.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.