Paroseniul va da cãldurã, cam prin 1 noiembrie

Existã premise sigure cã populatia Vãii Jiului bransatã la termoficare va avea cãldurã în calorifere, cel mai probabil din luna noiembrie.  Totul este acum pregãtiti si se vorbeste doar despre stocuri, comenzi si plãti, iar la întâlnirea convocatã de primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a luat o primã decizie în acest sens.
„Cel târziu la 1 noiembrie, din punct de vedere tehnic, este posibil sã se livreze agent termic. Undeva în jurul acestei date vom relua furnizarea agentului termic la Petrosani ”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani, dupã ce a discutat cu directorul general al CEH. Si la Vulcan, institutiile bransate vor avea tot de atunci cãldurã în sistem centralizat, însã, important este ca  populatia datoare sã si achite facturile. Asta, pentru cã gradul de încasare pe sezonul de iarnã trecut nu a  fost mai mare de 65%.
„Vorbim si de plata facturilor. Sigur cã aceste detalii tehnice si financiare se vor face între cele douã entitãti, CEH, respectiv Termocentrala Paroseni si SC Termoficare SA Petrosani, dupã deciziile ce vor fi luate în  cadrul CA al CEH”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Consiliul de administratie al Complexului Energetic Hunedoara se întruneste la finele acestei sãptãmâni si, pe ordinea de zi, existã si un punct ce vizeazã furnizarea cãldurii cãtre abonatii din sistemul centralizat. Iar pentru asta va fi nevoie de cãrbune, o parte fiind chiar importat, ca si acum, când vine din Africa de Sud. „O sã aparã si o HG, care se numeste „Programul de iarnã 2017 – 2018” si suntem prinsi si noi în aceastã hotãrâre cu o cantitate de 163.000 de tone, stoc la 15 noiembrie. Acest stoc nu va fi efectiv constituit fizic, ci va fi, o parte din el contractat”, a precizat Viorel Stancu, director general al CEH. Sistemul de termoficare mai are aproximativ 2.200 de abonati si la acesta sunt legate mai multe institutii publice, scoli si spitale din Petrosani si Vulcan. Magistrala, însã, este singura care pune probleme, din cauza spãrturilor ce apar mereu.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Paroseniul va da cãldurã, cam prin 1 noiembrie

 • 26 septembrie 2017 la 20:43
  Permalink

  De modernizarea magistralei de Termoficare prin schimbarea tevilor de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a deveni rentabila Termoficarea in valea jiului nu mai spune nimeni .

  Răspunde
 • 27 septembrie 2017 la 12:05
  Permalink

  Noi dam carbune, noi consumam caldura si curentul gratis. De restul nu ne intereseaza.Daca nu va place, o sa ne pensionam la 40 de ani, cu 60.000 euro de caciula, ura si la gara.Ne doare-n pix de valea jiului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.