Telescaunele vor functiona în noul sezon turistic din Parâng

Edilii promit cã, în acest sezon, turistii nu vor mai fi nevoiti sã stea ore întregi la coadã pentru a ajunge la pârtiile se schi din Statiunea Parâng. Singura necunoscutã este însã câti turisti vor alege statiunea de deasupra Petrosaniului în aceastã iarnã.
Administratia localã din Petrosani va tine în functiune ambele instalati de transport pe cablu pentru turistii care vor urca la schi în Parâng. Singura conditie este ca numãrul turistilor sã fie suficient astfel încât instalatia sã-si poatã amortiza costurile de functionare. În paralel cu telescaunul modern folosit si în statiunile austriece va functiona si bãtrânul telescaun din statiune, folosit de altfel cel mai mult în sezonul trecut.
Pe de altã parte, în ciuda investitiilor fãcute de edili în Parâng, conditiile oferite turistilor de cãtre cabanieri nu sunt de calitate. În afarã de câteva cabane certificate, care oferã conditii foarte bune de cazare, restul locatiilor nu se ridicã la standardul cerut de o statiune de interes national. Acesta este si unul din motivele pentru care în sezonul trecut s-a înregistrat un numãr redus de turisti.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Telescaunele vor functiona în noul sezon turistic din Parâng

  • 26 septembrie 2017 la 19:42
    Permalink

    Consiliul Judetean Hunedoara PSD cand se vor apuca de modernizarea asfaltarea drumului judetean din Parang sau cauta MOTIVE sa nu mai acorde bani ???

Comentariile sunt închise.