Se stabileste soarta termoficãrii

Primarii din Vulcan si Petrosani se întâlnesc azi cu cei din Conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru a stabili în ce mãsurã pot furniza populatiei, în aceastã iarnã, cãldurã în sistem centralizat.
Decizia va fi de comun acord si cei din cadrul Complexului Energetic spun cã asteaptã sã primeascã doar comenzi ferme, pe care administratiile sã le si onoreze la timp. Temperaturile au scãzut simtitor în ultimele zile, iar edilii vor sã stie dacã societatea energeticã poate sã furnizeze agent termic în sezonul de iarnã. În acest sens, la Petrosani va avea loc o întâlnire, astãzi, de la ora 11:30 cu reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara.
„Noi, din punct de vedere tehnic, vom fi pregãtiti, în sensul cã o sã asigurãm si stocul de cãrbune necesar termoficãrii si producerii de energie electricã. Am fãcut minimul necesar de reparatii pe magistrala de termoficare si o sã fim pregãtiti, dacã, din punct de vedere financiar, ne vom întelege si vom primi si comenzi si asigurãri privind plata acestor comenzi, de cãtre solicitanti”, a spus Viorel Stancu, director general al CEH.
În acest moment, mai sunt bransati oameni doar în Vulcan si Petrosani, alãturi de câteva institutii din cele douã localitãti, iar deciziile vor fi luate în consecintã. Asta, pentru cã gradul de încasare al facturilor din anul trecut, nu a depãsit  cu mult 50 % din valoarea totalã a facturilor emise.
În afarã de institutiile publice, numãrul abonatilor la termoficare este de aproximativ 2.250 de apartamente. Si asta, în conditiile în care sistemul a fost gândit pentru zeci de mii de apartamente de la Lupeni si pânã la Petrosani.
La dezbaterea trecutã, reprezentantii CEH au dat asigurãri cã nu vor fi probleme în ceea ce priveste furnizarea agentului termic. Autoritãtile locale au comandat în primãvara acestui an un studiu care sã arate ce variantã ar fi mai potrivitã pentru încãlzirea apartamentelor din Petrosani. Documentul a relevat faptul cã cea mai bunã solutie ar fi realizarea a cinci centrale de cartier, pe gaz. În iarna trecutã, oficialii Complexului Energetic Hunedoara au cerut ca abonatii casnici sã îsI achite facturile, aceasta fiind conditia obligatorie pentru furnizarea agentului termic.
Diana Mitrache
Monika BACIU

2 comentarii la „Se stabileste soarta termoficãrii

 • 25 septembrie 2017 la 19:32
  Permalink

  Singurii abonati la sistemul centralizat de caldura sunt minerii si o parte dintre pensionari, si toti acestia nu platesc nimic. In locul lor plateste CNH, si cum CNH ul este falimentar, ghiciti cati bani va incasa Uzina Paroseni pe caldura furnizata. Daca n-ar fi fost porcaria cu gratuitatile minerilor, acum ar fi si caldura si minerit!

  Răspunde
 • 26 septembrie 2017 la 10:23
  Permalink

  Asa e cum spune „cetatean „…Unde ai mai pomenit ca dupa pensie sa ai gratuitati si la termoficare si la curent !! Sa ai si pensie mare si sa mai faci si mitinguri Aceiasi lozinca : Sa ni se dea,..sa ni se dea … Ca noi suntem elita tarii.Cit despre cele 5 puncte termice ,pe gaz…..acolo sunt alte interese !! Putea fi reabilitata magistrala,..la dimensiuni mai mici si din materiale ieftine si usor de montat dar…….sa ne traiti domnilor primari ……precum cartoful !!! (ce-i mai bun e in pamint )…….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.