Conform DSP Hunedoara, nu mai putin de 33.396 de persoane din judetul Hunedoara, în 2016, erau în evidente cu boli ale inimii sau asociate.
Tot anul trecut au fost înregistrate si 143 de noi cazuri de infarct. DSP Hunedoara organizeazã o serie de actiuni de Ziua Mondialã a Inimii, care este marcatã pe  29 septembrie. ”Orice boalã a inimii, boala vascularã a creierului sau boala vasului de sânge constituie o boalã cardiovascularã. Cele mai rãspândite boli cardiovasculare includ boala coronarianã (de exemplu atac de cord) si boala cerebrovascularã (de exemplu, accident vascular cerebral).
Boala cardiovascularã (BCV) este responsabilã pentru aproape jumãtate din toate decesele cauzate de bolile netransmisibile (NCD), devenind cel mai mare criminal din lume. Ziua Mondialã a Inimii este, prin urmare, platforma perfectã pentru ca toate  comunitãtile sã se uneascã în lupta împotriva BCV si sã reducã povara globalã a bolii. Toatã lumea, peste tot, ar trebui sã aibe sansa de a avea o inimã sãnãtoasã toatã viata”, spun reprezentantii DSP Hunedoara.
Maximilian Gânju