Terorizati de putoare, muste si lighioane din apartamentul unui vecin

Mai multi locatari, care stau pe strada Independentei, în blocul 25, scara a doua, sunt terorizati, de mirosurile insuportabile pe care le-au îndurat toatã vara, din apartamentul unei vecine.  Femeia cu pricina a cãrat deseuri de abia existã o cãrare prin apartamentul, plin pânã la tavan, iar acum, acolo sunt goange, muste, sobolani si mirosuri ce duhnesc de la etajul IV, unde este  situat acest apartament si pânã jos. Nimeni nu mai suportã, iar demersurile fãcute la primãrie, DSP, în instantã, ori personal, proprietarei Irina Laczko, au fost în zadar. Acum, nu mai au nicio solutie si cer ajutor disperati.
„Noi nu vrem sã o dea cineva afarã din casã. Avem pretentia sã îsi facã doar curãtenie în acea casã. E o mizerie de nu se poate descrie”, a spus, disperatã o vecinã de scarã.
”Eu stau vis-a-vis de ea. Trebuie sã îti iei mascã, pentru ca sã deschizi usa o secundã. Te asfixiezi! Stiti cum are? De la usa de la intrare, are o cãrare de o jumãtate de metru, restul, pânã în tavan, sunt doar gunoaie si rahat. Nu locuieste aici si nici nu stim când mai vine. De doi ani nu am vãzut-o”, spune o altã vecinã.
”Apartamentul e plin cu goange, cu mizerie. Eu stau usã în usã cu ea.  M-am gândit sã stivuiesc cu niste boltari usa ei si scap, cã nu am ce sã fac. Ea are drepturi si noi nu? La Deva nu ne-au luat în seamã la DSP”, afirmã vecinul femeii.
Locatarii au dat-o si în judecatã pe proprietara apartamentului cu pricina, însã, nu au avut câstig de cauzã, desi duhoarea este sesizabilã de la distantã.
”A fost si un proces pe rol, dar noi nu am avut câstig de cauzã. Avem fotografii din casã depuse la dosar, am fost în audientã la domnul primar, la DSP, dar ei zic cã nu au ce sã îi facã, pentru cã este proprietate privatã. De 20 de ani asteptãm ceva. Gunoiul este la 30 de cm de tavan. Pe burtã se intrã. Are urinã în sticle, curge urinã pe peretii în jos, dedesubtul apartamentului”, explicã cea care s-a ocupat de procesul în instantã, locatarã în aceiasi scarã.
Nimeni nu a reusit în acest timp sã o convingã sã îsi facã si curãtenie, iar oamenii nu mai stiu ce au de fãcut. Cei de la DSP, însã, vin cu o slutie firavã în acest caz.
„În primul rând, trebuie anuntatã asociatia de proprietari, dacã existã, apoi si autoritatea publicã localã, atât politia localã, cât si asistenta socialã, serviciul specializat, pentru cã dacã este nevoie, trebuie sã i se asigure asistentã socialã acestei femei si se poate face o reclamatie scrisã, care se poate trimite si pe e-mail, la DSP, adresa noastrã de mail este deva@asphd.ro”, a spus dr. Cecilia Birãu, purtãtor de cuvânt al DSP Hunedoara.
Cu dreptatea în mânã si fãrã nicio solutie concretã, dupã ani de încercãri, oamenii au rãmas tot cu mirosul si goangele. Dar acum  ar dori chiar sã se implice si poate sã îi curete apartamentul  locatarei cu pricina.
„Dacã nimeni nu ne ajutã si ne trimite de la instantã la alta, de la DSP la primãrie, de la primãrie la Tribunal, nu stiu de ce nu ia nimeni legãtura cu ea?  Vrem sã adunãm noi bani, sã chemãm o firmã de salubrizare, dar nu vine, nu o gãsim, ca sã deschidã usa.. Are facturi de sute de milioane de lei vechi, iar noi, proprietari cu taxele la zi, nu putem sta de goange, sobolani, putoare”, spun oamenii revoltati. Apartamentul este închis, însã si asa de acolo rãzbat mirosuri grele si oamenii, chiar dacã sunt buni-platnici, nu pot face nimic împotriva unei locatare care a adunat timp de 20 de ani toate gunoaiele din containere.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.