Urmãriti-vã interesul! Cum au de ales locuitorii municipiului Lupeni?

Mai sunt doar câteva zile si, la Lupeni, va începe oficial campania electoralã pentru desemnarea viitorului primar. În cursa pentru Primãria Lupeni sunt sase candidati: Lucian Marius Resmeritã (PSD), Ioan Cristian Rosu (PNL), Constantin Auricã Brânduse (ALDE), Cristina Viorica Ciucu (independentã), Emil Tãrcan (USR) si Cãlin Radu Nãpãu Stoica (PRM).

La o primã vedere, locuitorii din Lupeni ar fi îndreptãtiti sã creadã cã au de unde alege, cu o asa paletã largã de partide si de candidati. Situatia este însã alta! Si cu riscul de a-i deranja pe multi si a-mi atrage antipatii, risc pe care mi-l asum însã pentru a le arãta alegãtorilor din Lupeni care ar fi cea mai bunã alegere pe care ar putea sã o facã si de ce, optiunea cea mai bunã este candidatul PSD, Lucian Resmeritã. Da, ati vãzut bine, Lucian Resmeritã! Lucian Resmeritã beneficiazã de o sustinere masivã a partidului aflat la guvernare, are sustinere în Parlament pe care, sã fim seriosi, nu o are niciun alt primar, cel putin din judet, si are sustinere si la nivelul Consiliului Judetean. Si aceastã sustinere se traduce prin bani alocati de la Guvern, ori de la Consiliul Judetean pentru investitii. Ca sã întelegeti ce e mai bine pentru voi, locuitorii de la Lupeni, gânditi-vã la faptul cã de-a lungul anilor Valea Jiului a votat cu PSD, iar tara era guvernatã de PDL, ori de PD, fapt ce s-a simtit prin lipsa investitiilor, prin închiderea unor societãti, prin lipsa locurilor de muncã, prin somaj. Consiliul Judetean a fost multi ani la rând condus de un liberal, Mircea Ioan Molot. Si, în tot acest timp pânã si cel mai îndepãrtat cãtun al judetului a beneficiat de  fonduri de la Consiliul Judetean, în timp ce locuitorii din Valea Jiului s-au ales doar cu promisiuni.  De ce? Pentru cã orasele aveau primari din alte partide! Asa cã, voi, locuitori ai Lupeniului, ar trebui ca în ceasul al doisprezecelea sã vã urmãriti interesul!

Cine sunt ceilalti candidati?

Cristian Rosu, candidatul PNL ar fi principalul contracandidat al lui Lucian Resmeritã. Numai cã, la Lupeni, PNL nu se bucurã de o simpatie în rândul oamenilor din cauza celor care în trecut au condus acest partid atât pe plan local cât si la nivel de judet. De altfel si Cristian Rosu stie acest lucru si încearcã, cel putin la vedere, sã ascundã cã ar fi liberal ci mai degrabã se prezintã ca un independent. Chiar si bannerele stradale ale lui Rosu sunt simple si fãrã însemnele partidului ori sigla, fapt ce spune multe. Iar de pe pagina de Facebook a lui Rosu aflãm si cine se numãrã printre sustinãtorii sãi: Ludovic Orban, Nini Sãpunaru, ori Ilie Pãducel… Sã fim seriosi! Dacã numele primilor doi liberali nu vã spune mai nimic, eventual vorbesc despre ceva scandaluri politice, Ilie Pãducel, în politicã, este de departe cel mai mare traseist politic. Pãducel, din 1989 încoace nu a ratat, probabil, niciun partid politic aflat la guvernare. Ca sã nu mai vorbim de liberalii de pe plan local… Cum care liberali?

Constantin Auricã Brânduse (ALDE) este vesnicul candidat la primãria Lupeni. Doar partidul îl schimbã… Si de fiecare datã el este “Marele pierzãtor”! Omul e perseverent, ce sã facã si el… Brânduse însã, dupã ultimele alegeri locale dãdea semne cã “s-a vindecat” si cã nu mai  vrea sã audã de politicã. Ba chiar se sãturase si de România, asa de tare s-a supãrat. Dupã cum spunea si el, a renuntat la tot ce avea în zonã si s-a mutat la Londra, unde a început o viatã nouã. Acum ce i s-o fi promis de seful sãu de partid, Mircea Ioan Molot, numai el stie. Cert este cã si de aceastã datã sansele ca Brânduse sãîl învingã pe Resmeritã sunt tot la fel de mari ca si acelea ca Lupeniul sã devinã metropolã.

Cristina Ciucu, acum independentã, pânã de curând sustinãtoare înfocatã a lui Haralambie Vochitoiu si mare fan, spun cunoscãtorii, a lui Dani Stepan. Ciucu nu este decât o glumã nesãratã în aceastã campanie.

Emil Tãrcan (USR)  si Cãlin Radu Nãpãu Stoica (PRM) stiu cã cel putin la aceste alegeri nu au nicio sansã, dar ei viseazã doar, doar “ sã facã o surprizã plãcutã”. Cui? Probabil, lor… Începe campania, iar politicienii vor fi din ce în ce mai vizibili. Voi, locuitori ai Lupeniului, deschideti bine ochii si urechile la ce vã vor spune si nu îi credeti. Vã mint, majoritatea! Urmãriti-vã doar interesul, gânditi si votati pentru voi, pentru binele vostru!

Marius Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „Urmãriti-vã interesul! Cum au de ales locuitorii municipiului Lupeni?

 • 25 mai 2017 la 19:57
  Permalink

  foarte curios e faptul ca Lupeniul e condus de PSD cam de 20(doua zeci) de ani iar PSD a fost la guvernare cam tot atat. Rezultate pt. Lupeni : zero.(primarie in faliment, primar cercetat penal). Deci, continuati cu zero. Votati PSD.

 • 25 mai 2017 la 21:02
  Permalink

  Valea jiului a votat tot timpul cu PSD (parlamentare , presedentie , europarlamentare , consiliul judetean , ….) dar ei cand vin la guvernare isi bat joc de valea jiului (drumul DN7A spre Voineasa si Transalpina au oprit lucrarile cu motiv ca vrea firma constructoare mai multi bani , drumul spre Herculane au oprit lucrarile cu motivul ca au expirat avizele cand erau avize nu era bani cand era bani trimiteau organizatile de Mediu sa protesteze de parca noi cei din valea jiului nu am inteles ca sunt mana in mana , drumul judetean din Parang acum este bani dar firmele de casa la comanda unui …. contesteaza licitatia lucrarilor ca sa nu se faca sau sa se amane…. dar curios Consiliul Judetean Hunedoara aloca bani pentru construirea unui nou stadion Corvinul acolo nu contesta nimeni lucrarile desi Deva nu a votat niciodata cu PSD , Domeniul Schiabil Parang ….) . Trebuie sa dam o luctie PSD -ului sa nu ii mai votam si inceputul sa fie de la Lupeni . Primari , parlamentari PSD din valea jiului sunt bine mersi iar valea jiului saraceste .

 • 25 mai 2017 la 21:58
  Permalink

  deja s-au votat…….

 • 25 mai 2017 la 23:02
  Permalink

  Lupenari, poftiti la urne! Votati Resmerita! Din greseala in greseala spre…..catastrofa finala!

 • 26 mai 2017 la 23:53
  Permalink

  Ar trebui sa nu maifie primari din partea partidelor,pana la urma avemnevoie de un edil care sa fie gospodar nu de beizadele care cred ca politica conduce tot si un scaun e ca un tron, ramnae in familie cu orice pret. Terminati cu politica si puneti mana la treaba adevarata, nu ca cea de gen: Psd a asfaltat! Nu asfalteaza PSD ci primaria , e datoria unui primar,oricare ar fi el si nu o mandrie! Suntem prosti, ne cumpara cu promisiuni aiurea, credeti ca daca judetul da bani ii da pentru PSD? Ei aici e buba, ati ghicit dar cea mai mare parte sunt bani lichizi care vor curge in buzunarele lor, da , asta e adevarul! Votati prostia!

 • 28 mai 2017 la 17:14
  Permalink

  Unii sint glume de candidati … altii candideaza asa … sa se afle in treaba ca se plictisec … ideea e ca voturile se disperseaza si pina la urma tot Clanul cistiga. Oare astia „inofensivi” sint chiar timpiti sau sint platiti. Oricum cred ca cel mai bun candidat era ursul Baloo. In rest toti sint vai de capu lor ….

 • 28 mai 2017 la 17:16
  Permalink

  Bai Vasile, tu pe ce planeta traiesti ? In toata repet TOATA tara se fura dupa sistemul asta. Ce vrei acum sa inseapa utopia taman la Lupeni ?

Comentariile sunt închise.