Traficul rutier prin Defileul Jiului este îngreunat si poate deveni chiar periculos pentru soferi. Drumul national care leagã orasul Petrosani de Târgu Jiu (DN 66) este grav afectat din cauza lucrãrilor începute la infrastructurã rutierã si din cauza stâncilor care cad.

Astfel, starea avansatã de degradare a soselei si lucrãrile la infrastructurã rutierã le provoacã neplãceri conducãtorilor auto care tranziteazã zona.

Conform informatiilor de pe site-ul Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri Nationale România (CNADNR), conducãtorii auto mai pot întâmpina probleme în trafic din cauza alunecãrilor zidurilor de sprijin si a parapetilor de pe marginea carosabilului.

Pe anumite segmente de drum circulatia se desfãsoarã doar pe un singur sens de mers. Conform CNADNR, lucrãrile de reabilitare a carosabilului pe DN 66, Petrosani – Târgu Jiu, vor fi demarate în functie de fondurile alocate.

Cei de la CNADNR au pregãtit proiectul pentru reabilitare drumului, acesta fiind în faza de initiere a licitatiei.

Lucrãrile de reabilitare vor fi executate pe o portiune de aproximativ 34 de kilometri, între km 93+500-126+000, Bumbesti Jiu-Petrosani.

Fondurile de finantare vor fi suportate în proportie de 50 de procente de Banca Europeanã de Investitii, iar cealaltã jumãtate de Guvern.

Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale a scos la licitatie un proiect în urma cãruia vã fi reabilitat tronsonul de drum ce face legãtura între municipiul Petrosani si localitatea gorjeanã Bumbesti Jiu. Conform documentelor, aici se vor efectua lucrãri de ranforsare a sistemului rutier existent.

Valoarea contractului este estimatã între 200 si 250 de milioane de lei noi. Perioada de finalizarea a lucrãrilor este de 2 ani de la data atribuirii contractului.

Raul IRINOVICI