Apã si canalizare în Pasul Vâlcan cu dividendele de la Apa Serv

Gheorghe Ile vrea sã foloseascã dividendele de la Apa Serv pentru a introduce apã si canalizare în Pasul Vâlcan. Proiectele de dezvoltare din Pasul Vâlcan au intrat în atentia publicã în anul 2011, atunci când a fost inauguratã telegondola botezatã de opinia publicã de la nivel national cum cã nu duce nicãieri.

Controverse au existat si în privinta culorii gondolelor, acestea fiind vopsite în portocaliu. Pe atunci, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan era PDL-ist. Acum este însã social-democrat si îsi pune sperantele si în Guvern cã va mai aloca fonduri pentru continuarea lucrãrilor.

“Am rãmas restantieri si în Pasul Vâlcan, dar pentru vom primi de la ApaServ dividendele care au fost repartizate pe municipiu, acele dividende le vom utiliza în Pasul Vâlcan, sã introducem apa, canalizarea, iar nouã, primãriei ne rãmâne sã facem iluminatul public în zona respectivã. Vom face si a doua pârtie de schi pentru adulti, împreunã cu domnul Emil Pãrãu. Una din variante este si accesarea de fonduri de la bugetul de stat prin programul “Schi în România”, dar în paralel am primit o scrisoare de intentie din Germania. O firmã vrea sã colaboreze cu noi, sã facem un parteneriat pentru a doua telegondolã si vor sã investeascã si în Straja, sã vinã pe flancul sudic”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Sorin Grindeanu îi atacã însã pe fostii democrat-liberali cãrora le atrage atentia cã sunt „deghizati” în liberalii de astãzi si cã au uitat cum s-au cheltuit banii publici. Premierul a fãcut referire si la proiectele care au nãscut controverse.

“Am decis sã initiem etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Localã. Peste 9500 de obiective de investitii vor fi finantate prin acest program în urmãtorii 4 ani, fie cã vorbim de lucrãri de apã, canalizare, drumuri, iluminat public sau infrastructurã scolarã si medicalã. As dori sã vã reamintesc doar de cele 2500 de crese si grãdinite, cele peste 2000 de scoli sau 30 de cãmine studentesti. Eu cred cã acesta este modul corect în care trebuie sã cheltuim banii pentru dezvoltarea tãrii si nu cum au înteles în trecut PDL-istii deghizati în noul PNL sã modernizeze România, cu terenuri de fotbal în pantã, cu sãli de sport în sate fãrã copii, cu bazine de înot acolo unde nu existã tineri, cu telegondole, cu patinoare în locuri  dintre cele mai ciudate sau cu pârtii de schi unde nu vine nimeni”,  a spus premierul Sorin Grindeanu, în plenul Parlamentului.

Telegondola care a fost inauguratã la Vulcan reprezintã o investitie de 32.964.438 de lei (valoare fãrã TVA) si leagã municipiul Vulcan de Pasul Vâlcan. Traseul are o lungime de peste trei kilometri, iar turistii au la dispozitie 72 de gondole, fiecare cu o capacitate de opt persoane. Telegondola pleacã de la înãltimea de 770 de metri si ajunge la altitudinea de 1.310 metri, întreaga distantã fiind parcursã într-un interval de circa nouã minute. În Pasul Vâlcan se poate schia pe o pârtie de 300 de metri.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.