În munciipiul Vulcan este singura scoalã care nu a început cursurile dupã vacanta de iarnã si asta din cauza hotilor extrem de priceputi.

Cursurile au fost suspendate pânã miercuri, iar angajatii de la termoficare dau de zor sã finalizeze lucrãrile care ar putea sã reporneascã agentul termic în aceastã institutie scolarã, singura din Valea Jiului în care nu au început cursurile. Primarul Gheorghe Ile, însã, dã asigurãri cã totul este în grafic si explicã cum s-a ajuns aici. Asta, pentru cã scoala are panouri solare care nu functioneazã si centralã pe gaz, la fel de inutilã.

„Am avut un incident. Au tãiat firele de la pompele de cãldurã, s-a ars computerul si acum lucrãm sã punem la punct si încercãm sã introducem si agentul termic ca a treia sursã de cãldurã. Sperãm cã luni searã finalizãm”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Autoritãtile locale din Vulcan afirmã cã politia face cercetãri pentru a stabili cum s-a ajuns ca elevii sã rãmânã acasã, din cauza gerului din calsele neîncãlzite. „Politia lucreazã si cautã urme si sã vedem cum îl gãsim pe cel care stia ce sã facã si ce fire sã taie, ca sã facã scurtul în pompele de cãldurã”, a mai adãugat primarul Ile.

Potrivit Inpsectoratului Scolar Judetean Hunedoana, având în vedere faptul cã judetul Hunedoara nu se aflã sub cod de viscol sau ninsori si nu sunt drumuri închise, nu s-a luat hotãrârea suspendãrii cursurilor în toate unitãtile de învãtãmânt. Dar, la solicitarea conducerilor unitãtilor de învãtãmânt s-a aprobat suspendarea cursurilor pentru urmãtoarele unitãti scolare:

–  Scoala Gimnazialã nr. 5 Vulcan, în zilele de luni, 9 ianuarie si marti, 10 ianuarie 2017;

–  Scolile Primare Pãulis si Sulighete care apartin de Scoala Gimnazialã Soimus – în ziua de luni, 9 ianuarie 2017;

–  Scoala Gimnazialã Romos, în zilele de luni, 9 ianuarie si marti 10 ianuarie 2017;

–  Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” Deva – în ziua de luni, 9 ianuarie 2017.

Diana Mitrache