Campania denumitã generic „Canalizarea nu este cosul tãu de gunoi” si-a atins telul, iar cei de la Apa Serv spun cã asta se va vedea în timp, mult mai bine. De altfel, timp de mai multe sãptãmâni, angajatii de la Apa Serv au trimis fluturasi si au iesit în stradã, unde au stat de vorbã cu oamenii.

Cei mai receptivi, spun organizatorii campaniei, au fost cei din zona de Vest a Vãii Jiului, acolo unde au cerut chiar lãmuri suplimentare si au venit si cu solutii la aceastã problemã.

„Când i-am dat drumul, am zis cã aceastã campanie se va derula timp de o lunã de zile, timp în care, noi, angajatii Apa Serv, sã putem merge în toate localitãtile Vãii Jiului. Voiam si un tur pe biciclete. Doar timpul nu ne-a dat voie încã sã încheiem acestã campanie pe biciclete, dar am fost 70 de oameni care am bãtut toate orasele. Personal am fost si am participat la discutii cu oamenii, care au receptat pozitiv”, a precizat Costel Avram, director general SC Apa Serv SA.

Statistic, numai  în primul semestru al anului 2016, în Valea Jiului s-au înregistrat un numãr de 738 de lucrãri la sistemul de canalizare, dintre care 678 au fost pentru desfundarea si curãtarea acestuia. Era nevoie de aceastã campanie în stradã pentru cã, la statia de epurare de la Dãnutoni, nu o datã, angajatii au gãsit animale moarte, saltele si tot felul de obiecte din gospodãrie.

„Nu însemanã cã dacã noi am  încheiat campania, ne oprim. Vom continua sã îi informãm pe beneficiarii nostri si angajatii din fiecare sectie vor sta de vorbã cu ei, iar pliantele cu informatii vor veni cu factura la apã, în cutiile postale si încet-încet, cred cã se vor învãta”, a conchis directorul Apa Serv. În caz contrar, dacã lumea nu învatã ce trebuie sã arunce în WC, statia de la Dãnutoni riscã sã se transforme îndepozit de gunoi menajer.

Diana Mitrache