Curiozitãti / Pistã pentru avioane, la Petrosani

Petrosaniul are un cartier denumit Aeroport. Se poate ca acest lucru sã-i fi indus în eroare pe bucuresteni, care cred cã în Valea Jiului existã o pistã pentru avioane.

Aeroportul din Petrosani este, uneori, pistã pentru raliuri, nicidecum pentru avioane. Zilele acestea vizita premierului Dacian Ciolos în Petrosani a umplut paginile ziarelor centrale. Jurnalistii bucuresteni nu au fost interesati de solutiile propuse de Guvern pentru Valea Jiului, ci de modul de deplasare al premierului în aceastã zonã.

O pozã postatã de secretarul de stat în Ministerul Culturii, Oana Bogdan, din elicopter a stârnit controverse. Dupã sedinta de Guvern de miercuri, jurnalistii bucuresteni au ridicat aceastã problemã.  “E vorba de vizita premierului la Petrosani. De ce a fost nevoie, totusi, de un avion privat acolo, înteleg cã a costat destul de mult si dacã ne puteti spune exact costurile deplasãrii”,  a întrebat un jurnalist în urma sedintei de Guvern. Purtãtorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu a precizat cã “în Petrosani nu existã aeroport. Nu a fost premierul cu un avion privat în Petrosani. Si nici în Alba Iulia – pentru cã am vãzut si aceasta”. Echipa guvernamentalã s-a deplasat la Petrosani cu un elicopter care a aterizat la stadionul Stiinta.

Monika BACIU