Primarul spune cã vrea sã împodobeascã Lupeniul ca în basme si luni a avut prima disputã cu consilierii care l-au contracarat. Nu au aprobat hotãrârea de consiliu prin care se aloca suma necesarã achizitionãrii ghirlandelor de becuri si asta l-a supãrat rãu pe primarul Cristian Resmeritã, care acum îi acuzã pe liberali cã nu vor nimic nou si bun la Lupeni.

„Sunt unii consilieri locali care se împotrivesc la toate proiectele pe care le avem.  Doresc sã transform municipiul Lupeni într-un centru al distractiei si al frumusetii din punct de vedere al împodobirii pentru sãrbãtori. Din pãcate, toti consilierii PNL au votat împotriva acestei hotãrâri si vreau sã anunt cetãtenii din Lupeni, cã e bine  sã stie. Eu spun cã lupenenii meritã un oras frumos. Poate cã am rãmas noi în urmã, cã nu am  avut bani, dar în momentuil de fatã  îi rog sã îsi bage mintile în cap si sã stie cã dacã nu pot sã mã ajute cu nimic, atunci sã nu încerce sã mã încurce”, a spus Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Consilierul PNL Cristian Rosu a scris pe pagina sa socializare cã nu a votat si a recunoscut public acest fapt, motivându-si si decizia: „am avut în dezbatere un proiect de hotãrâre prin care s-a alocat suma de 250.000 lei, din bugetul local pentru ornamentele stradale cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã. Am fost împotriva alocãrii acestei sume de bani, din bugetul local, adicã din banii dumeavoastrã. Argumentele pentru care NU am votat au fost urmãtoarele:

  1. În urmã cu 11 luni, am alocat, printr-o hotãrâre a Consiliului Local Lupeni, suma de 100.000 lei tot pentru ghirlande luminoase de sãrbãtori,
    2. Suma de 250.000, votatã de majoritatea consilierilor, pentru ornamentele luminoase a fost diminuatã de la capitolul 67.05.03 a bugetului local – mobilier pentru parcurile de joacã si am considerat cã nu putem lãsa copiii din Lupeni sã se joace în parcuri degradate.
    3. Consider suma de 436.070 ,conform subcapitolului 70.06.00 , alineat 71.01.30 (formatã din rectificarea de astãzi plus banii alocati deja prin bugetul votat la începutul anului ) mult prea mare dintr-un buget general de 56.624,87 mii lei la venituri si 61.720,10 mii lei la cheltuieli”, a scris consilierul PNL DIN Lupeni.

Totusi, primarul PSD Cristian Resmeritã a spus cã le cere în continuare sprijinul consilierilor sãi, chiar si celor din opozitie, pentru a dezvolta municipiul si nu gãseste de cuviintã ca acestia sã i se împotriveascã mereu, de câteva luni încoace, doar pentru cã cred în apropiata campanie electoralã.

Diana Mitrache