Zeci de tineri, care au luat parte la evenimentele gãzduite de municipiul Petrosani, au urcat, vineri dimineatã în Parâng.

A fost momentul propice de a le arãta celor din Polonia, Bulgaria, Ungaria si Italia frumusetile din zona noastrã, de a gusta un gulas traditional, dar fãcut pe pirostrii în munte, dar si de a vizita câteva locuri fantastice de la noi.

„Am venit la scoala sportivã, unde au fost prezentate, în cadrul unui seminar, activitãtile scolii, a salvamontului, dar si a celor de la Asociatia Pro Parâng. Le-am arãtat ce înseamnã Parângul, activitãtile sportive de aici si, dupã acestea, împãrtiti în 3 grupe, au urcat pe munte. Unii au pornit spre Lacul Mija, restul au mers în Parângul Mic si, cei mai în vârstã, prin pãdure, spre Slima. Când s-au întors, i-a asteptat un gulas, fãcut de comunitatea maghiarã, iar seara, la cinã, a fost un program artistic al celor din Varpalota”, a spus Eduard Wersanski, coordonatorul proiectului.

„Zilele societãtii civile” s-au desfãsurat si în zona pietonalã a Petrosaniului, acolo unde fiecare ONG participant a venit sã îsi prezinte oferta. Vorbim despre oameni care fac minuni, care ajutã copiii cu dizabilitãti, ori cei aflati în dificultate, sau persoanele vârstnice. Toti au dorit sã arate ce fac si sã fie o sursã de inspiratie pentru întreaga comunitate, deoarece astfel de actiuni pot fi viabile oriunde în lume.

Diana Mitrache