PSD si PNL ascund sub pres ilegalitãtile de la CEH

Parlamentul a înfiintat anul acesta o comisie de anchetã pentru Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia. A fost stabilitã si componenta comisie, însã aceasta nu îsi începe activitatea. Senatorul PMP Haralambie Vochitoiu sustine cã parlamentarii PSD si PNL pun frânã acestei comisii al cãrei rol este de a scoate la luminã ilegalitãtile comise la CEH.

“Desi comisia de anchetã a activitãtii CEH si CE Oltenia a fost înfiintatã la solicitarea mea, a fost publicatã deja inclusiv componenta acestei comisii în Monitorul Oficial al României si ea trebuie sã înceapã sã functioneze. Din cauza faptului cã reprezentantii PNL si PSD si-au dat seama cã printre cei care au dus la distrugerea CEH si au pricinuit pierderi de miliarde si la care au contribuit inclusiv membri de ai lor, au tras frâna de mânã si blocheazã în continuare constituirea si desfãsurarea lucrarilor acestei comisii. Am observat un fenomen foarte periculos. Primarii din Valea Jiului, cei care reprezintã comunitãtile care beneficiau de energia termicã în loc sã se strãduiascã sã repare conductele, sã repare magistrala, sã absoarbã fonduri europene foarte multe, se pare cã aleg calea mai comodã si sugereazã oamenilor din Valea Jiului sã-si cumpere centrale pe gaz si cer termocentralei de la Paroseni sã-si vadã de treabã pentru cã ei ca si primari nu vor mai achizitiona energie termicã de la Paroseni. Un primar care face acest lucru este unul din groparii CEH-ului. Le solicit oficial si prieteneste primarilor din Valea Jiului sã gãseascã solutii pentru cã s-a înfiintat ADI Termoficare pe care s-a fãcut multã campanie publicitarã. A fost un lucru bun înfiintarea lui si îl apreciez si acum. Vreau sã vedem cu functioneazã si sprijin acest lucru. Am fost la domnul vicepremier Dâncu, am fost la secretarul de stat Cezar Soare din MDR care se ocupa în mod expres de acel program de dezvoltare în Valea Jiului ca primul obiectiv al acestei conurbatii numite Valea Jiului si a oraselor componente este magistrala de termoficare. Peste 700 de mii de tone de cãrbune sunt necesare pentru satisfacerea nevoii de cãldurã în judetul Hunedoara. Doar pentru termoficarea din Valea Jiului si Deva, productia de cãrbune a Vãii Jiului este satisfãcutã aproape la jumãtate. Sper sã nu mai aud un primar care spune cã el nu mai achizitioneazã Gigacalorii de la Termocentrala Paroseni pentru cã este un lucru foarte periculos”,  a declarat senatorul PMP Haralambie Vochitoiu în cadrul unei conferinte de presã. Potrivit senatorului Haralambie Vochitoiu, comisia de anchetã ar trebui sã scoatã la luminã toate ilegalitãtile care au adus CEH în prãpastie.

“Singura pârghie legalã pe care un parlamentar o are la dispozitie este interpelarea, întrebarea si cel mai puternic instrument este acea comisie de anchetã parlamentarã. Eu nu pot intra în curtea CEH si sã cert un director sau sã-i trag de mânecã pe acei oameni. Ei rãspund în fata ministerului pentru cã ministrii sunt pusi sã gestioneze aceste bunuri ale tãrii. Au fost unii ministrii care au spus din capul locului cã CEH-ul trebuie bãgat în insolventã. Primarii, alãturi de sindicate ar fi trebuit sã vinã la Ministerul Energiei, la primul ministru, la vicepremierul Dâncu, care are o autoritate în ceea ce priveste Valea Jiului, si sã cearã acestor factori responsabili sã gãseascã o solutie ori în zonã publicã ori printr-un parteneriat public privat. Este absurd cã domnii primari, care majoritatea dintre ei au câstigat o pâine în subteran pe vremuri, vin astãzi si dau lovitura finalã acestui Complex. Asa ceva este inadmisibil pentru cã trebuie sã se lupte cu statul român care nu se poate face cã nu întelege cã s-a dezvoltat 100 de ani de pe spatele minerilor si are obligatia sã gãseacã solutii. Una dintre ele este reabilitarea magistralelor de termoficare si vânzarea de GCal”, mai subliniazã senatorul.

Din comisia de anchetã a CEH fac parte Iulia Gheorghe Iancu, presedinte (PSD), Carmen Hãrãu (PNL), Haralambie Vochitoiu (PSD), Rodin Traicu (PSD), Mihai Lupu (PNL), Ion Simion Purec (PSD), Dian Dumitru Popescu (LC), Odon Fejer Laszlo (UDMR), Mario Enerst Caloianu (PMP), Florinel Butnaru (PSD), Laurentiu Florian Coca (PSD). Bogdan Tâmpãu (PNL) si Iacob Puscas (grup neafiliat) sunt membri supleanti ai comisiei de anchetã.

Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „PSD si PNL ascund sub pres ilegalitãtile de la CEH

 • 9 septembrie 2016 la 01:40
  Permalink

  ce penibili,,,,,,,,,,,,,,,

 • 9 septembrie 2016 la 06:30
  Permalink

  Ce posibili penali as completa……

 • 9 septembrie 2016 la 08:01
  Permalink

  Din comisie fac parte oameni care si-au dovedit incompetenta si sunt corupti dovediti.

 • 9 septembrie 2016 la 09:28
  Permalink

  la sfarsit de mandat mesteca in c…at si desteptu asta de hari de trei ani nu am auzit nimic de asa ceva SPER ca hunedorenii sa beleasca bine ochii la iarna cand o sa aiba stampila in mana

 • 9 septembrie 2016 la 22:59
  Permalink

  unde e ceva de ciupeala,hop si penibilul ala,nu merita rostit numele,e cat porcul si minte ca pinochio,oare cine e ?

 • 14 septembrie 2016 la 21:18
  Permalink

  Haralambie Vochitoiu. Cel mai traseisti dintre traseisti. PSM, PSD, PPDD, UNPR, PMP. 🙂

Comentariile sunt închise.