Nu se stie cum si dacã va functiona sistemul de termoficare, iar ca alternativã populatia a fost sfãtuitã sã treacã si pe centrale cu gaz proprii.

La fel s-a întâmplat si la grãdinitele din Petrosani, iar scolile sunt si ele în plin proces de montare a alternativei pe gaz. Primarul spune cã a luat aceastã decizie, dupã ce s-a confruntat cu grave probleme în anul scolar trecut, din cauza întreruperilor dese, care au lãsat scolile în frig. Acum, însã, lucrãrile sunt în plinã desfãsurare si vor fi gata în timp util. „Suntem în plin proces  de introducere a centralelor pe gaz în toate scolile din municipiul Petrosani. Anul trecut am finalizat acest proces la grãdinite si, pânã când va veni sezonul rece, cu sigurantã, vom avea si aceastã alternativã. Nu am renuntat la termoficare, dar avem aceastã alternativã acum cu gaz”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Investitia care a vizat montarea centralelor pe gaz la scoli si grãdinite se ridicã la aproximativ 2 milioane de lei, iar banii au venit de la bugetul local si o parte de la rectificãrile din 2015 de la Consiliul Judetean. Anul trecut, în iarnã, scolile au trecut printr-o situatie fãrã precedent, dupã ce, de mai multe ori, Termocemtrala Paroseni a oprit furnizarea agentului termic si copiii au stat în frig. Asta nu se va mai întâmpla acum, când toate scolile si grãdinitele au alternativa de încãlzire cu gaz, prin centralele termice proprii.

Diana Mitrache