Dispar si urmele existentei termoficãrii la Lupeni

Instalatiile de furnizare a agentului termic de la Lupeni ar putea fi retrase de pe raza localitãtii.

Primarul Cristian Resmeritã a solicitat Complexului Energetic Hunedoara retragerea instalatiilor de furnizare a agentului termic de pe teritoriul municipiului Lupeni, asta dupã ce s-a decis renuntarea la alimentarea cu agent termic a municipiului.

În urma discutiilor purtate cu conducerea societãtii care asigurã furnizarea agentului termic în municipiul Lupeni, s-a renuntat la alimentarea cu agent termic a localitãtii,  decizie motivatã de numãrul mic de beneficiari, aproximativ 100 de abonati, si de lipsa investitiilor în retelele de termoficare care a determinat multiplele disfunctionalitãti în furnizarea acestuia si în anul precedent. Astfel cã odatã luatã decizia de sistare a furnizãrii agentului termic primarul Cristian Resmeritã a solicitat printr-o adresã în cursul zilei de vineri conducerii Complexului Energetic Hunedoara sã retragã instalatiile de furnizare a agentului termic dezafectate de pe teritoriul municipiului Lupeni.

“Am solicitat în cursul zilei de vineri conducerii Complexului Energetic Hunedoara sã demoleze reteaua de furnizare a agentului termic aflatã pe raza municipiului Lupeni, dupã ce aceasta va fi dezafectata, întrucât datoritã faptului cã la retelele de termoficare nu au fost efectuate nici un fel de investitii de foarte multi ani nefiind nici mãcar vopsite, reprezintã un real focar de infectie si afecteazã aspectul municipiului. Trebuie precizat si faptul cã instalatia de furnizare a agentului termic face parte din patrimoniul Complexului Energetic Hunedoara, nefiind asiguratã paza acesteia, eventualele sustrageri de tevi si alte componente vor provoca pagube acestei institutii”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Sãptãmâna trecutã, primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã s-a consultat cu conducerea termocentralei Paroseni si a ajuns la concluzia cã furnizarea agentului termic pe raza localitãtii nu mai este necesarã.

Monika BACIU